Annonse
HjemNyheterNå får du en digital og pratsom passasjer

Nå får du en digital og pratsom passasjer

«Hei Casey, kan du ringe Odd Hansen for meg». Noe Casey mer enn gjerne gjør.

Vi har allerede Siri, Alexa, Google, Cortana og Bixby, som alle er teknologiske duppeditter som du kan prate med. Nå kommer også Casey, din digitale og pratsomme bilpassasjer.

Om du tenker som undertegnede rynker du kanskje på nesa over navnet Casey. Så la oss slå det fast med en gang, Casey er en kvinne. Vel, iallfall i utgangspunktet.

For Casey er navnet på stemmestyringssystemet til Bosch, som du altså kan prate normalt til ‒ litt som Siri på iPhone. Men Casey er ikke dummere enn at hun skjønner at du kanskje vil gi henne et annet navn, og til og med et annet kjønn. Så det er mulig å kalle henne hva du enn ønsker, og finne fram den stemmen du syns er mest behagelig.

Bosch har altså utviklet et stemmestyringssystem til biler som skal frigjøre bilistene til å håndtere mer viktige ting, som for eksempel det å faktisk kjøre bilen.

Saken fortsetter under Annonsen

‒ Når førere setter seg inn i en moderne bil, kan de noen ganger føle seg som en jagerpilot ‒ knapper, skjermer, forvirrende menynavigering med tusenvis av undermenyer. Bosch gjør nå en slutt på dette kaoset i cockpiten. Istedenfor gjør vi stemmeassistenten om til en passasjer, sier Kirk Hoheisel, et styremedlem i Bosch.

Casey skal altså gjøre kjøreturen mer sikker og komfortabel, og fjerne uromomenter og faktorer som gjør føreren ukonsentrert.

Og Bosch vil ikke ha noen av disse programmerte kommandoene man må lære seg for å kunne bruke en slik stemmestyring.

‒ Si hva du vil og akkurat slik du vil si det, Bosch har satt inn en stemmeassistent som skjønner føreren akkurat som en passasjer ville gjort, skryter Hoheisel.

Casey, eller hva du måtte foretrekke (du «døper» henne ved første gangs bruk), skjønner i alt 30 språk og en mengde dialekter, og har kunstig intelligens (AI). Hun lærer seg nemlig hva du mener.

Om du sier «ring Odd», klarer hun ved flere variabler (tid, sted, frekvens og lignende) å regne seg til hvem av de la oss si fem Odd du har i telefonboken som er den mest sannsynlig. Og hun spør for sikkerhets skyld: «Jeg har funnet fem Odd. Ringe Odd Hansen?»

Bosch legger vekt på at Casey ikke trenger en dataforbindelse, og fungerer like godt i en tunnel som midt i byen.

Casey kan altså foreløpig 30 språk, og har 44 kvinnelige og 9 mannlige stemmer.

Og sier deg aldri imot.

Forhåpentlig.

Følg bil24.no på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,128FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse