Annonse
HjemNyheterNå er SUV’ene bunnsolide

Nå er SUV’ene bunnsolide

Euro NCAP har kjørt Range Rovers SUV Velar gjennom testapperatet, og den kom seg gjennom med fem stjerner. Som alle andre SUV’er.

Markedet for SUV’er vokser i et større tempo enn de andre typene, og det beregnet at vi passerer 2 millioner små SUV’er i 2018. Dette har selvsagt det europeiske biltestsenteret NCAP fått med seg.

NCAP har testet 15 SUV’er siden begynnelsen av 2016, deriblant gamle kjenninger som Jeep Compass og Audi Q5, samt nye modeller som Seat Ateca, Skoda Kodiaq og den helt nye Alfa Romeo Stelvio. Felles for dem alle er at de oppnådde fem stjerner i sikkerhetstesten.

Den siste de har testet er Range Rover Velar, som de offentliggjorde resultatet for i dag.

Det ble (trommevirvel) fem stjerner. Og ikke bare det. Den er en av de aller sikreste SUV’ene de har testet.

Saken fortsetter under Annonsen

‒ 20 år etter at Euro NCAP startet er det oppløftende å se at et konkurranseutsatt sikkerhetsmiljø fortsatt fungerer. Alle SUV’ene vi har testet i de siste årene har hatt fem stjerners vurdering, og Velar er helt i toppen i alle kategoriene, sier generalsekretær Michiel van Ratingen i Euro NCAP.

‒ Det er gode nyheter for forbrukerne, som kan kjøpe den bilen de liker og være sikker på at de tilbyr en høy standard på sikkerheten, legger han til.

Velar oppnådde 93 prosent i beskyttelse av voksne i bilen, 85 prosent i barnebeskyttelsen, 74 prosent i kategorien fotgjengerbeskyttelse og 72 prosent for sitt sikkerhetsutstyr.

Dette ga altså fem stjerner.

NCAPs testbiler var Velar 2.0 diesel 4×4, RHD. Sjekk for øvrig ut de voldsomme testene bilene ble utsatt for i videoen øverst.

Velar kom i mars, og er ment til å fylle rommet mellom modellene Evoque og Sport hos Range Rover.

Euro NCAP sier at de kommer med flere tester med nye SUV’er i løpet av året, deriblant Jaguar F-Pace. Den deler arkitektur med Velar, så vi kan forvente oss nye fem stjerner.

Følg bil24.no på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,180FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse