Annonse
Hjem Elbiler Toyota gjør gaffeltruckene hydrogendrevet

Toyota gjør gaffeltruckene hydrogendrevet

Toyota satser tungt på hydrogen, og har nå satt inn 22 gaffeltrucker som er hydrogendrevet på en av sine fabrikker.

Tilbake i 2015 kom Toyota med Mirai, hydrogenbilen som markerte et veiskille for Toyota. Til da sto det grønne valget stort sett av Prius og andre hybridmodeller, men Mirai var en ekte nullutslippsbil.

Siden den gang har stadig flere fått opp øynene for hydrogenbilen, på samme tid som hydrogenstasjonene stadig blir flere.

Den foreløpige siste milepælen for Mirai var da politiet i London tidligere denne uka for første gang utvidet flåten med 11 nullutslippsbiler. Og det var ikke elbiler de gikk for. Nei, de hentet inn 11 Mirai-biler som skal patruljere gatene i Stor-London.

Men Toyota tenker også internt, noe bilprodusentene er forpliktet til å gjøre. De skal ikke bare sørge for at lokale klimautslipp reduseres, men de skal også redusere egne karbonavtrykk under produksjonene av bilene. Toyota har sin egen plan rundt dette kalt «Plant Zero CO2 Emissions Challenge», altså en nullutslippsfabrikk.

Saken fortsetter under Annonsen

Den japanske har begynt den jobben med å kjøre med på grønne gaffeltrucker på Motomachi-fabrikken. De har tidligere bygget to gaffeltrucker som går på hydrogen som de satte i drift 31. januar, og nå har de satt inn ytterligere 20. Dermed ruller det nå rundt 22 gaffeltrucker som går på hydrogen.

Men dette er en gedigen fabrikk, så det er selvsagt mange flere gaffeltrucker som ruller rundt der. Planen til Toyota er å sette inn totalt 170-180 hydrogentrucker innen 2020, i tillegg til å introdusere slike i andre fabrikker også.

Hydrogentrucker fungerer i prinsippet lik eltrucker, men har fordelen at de fylles på tre minutter. De kan også brukes som eksterne strømkilder ved eventuelle strømbrudd på fabrikken.

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,818FansLik
85FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker