Annonse
Hjem Elbiler Nå er elbilen Hyundai Kona i Norge

Nå er elbilen Hyundai Kona i Norge

Hyundai får æren til å starte den kommende bølgen med nye elbil-modeller i Norge, og første last med Kona electric har ankommet Drammen.

Kona electric blir altså den første i den kommende bølgen med elbiler, tett etterfulgt av Jaguar I-Pace som dessverre for norske kunder har blitt noe forsinket. Deretter kommer både Kia Niro Electric, Audi e-tron, Mercedes EQC og Tesla Model 3 på rekke og rad, så det blir en helt ny markedssituasjon rundt elbilene.

Hyundai slo altså alle disse, og første runde med kundebiler har nå ankommet Norge.

Den sørkoreanske produsenten har lastet flere skip med den nye elbilmodellen, og i Drammen havn har den første fraktebåten nå lagt til kai. Den hadde ifølge Hyundai Norge med seg i overkant av 100 Kona electric, og den blir i midten av august etterfulgt av nok en last med biler.

‒ Dette er etterlengtet, sier markedsdirektør Christian Stenbo i Hyundai Motor Norway.

Saken fortsetter under Annonsen

‒ Svært mange kunder venter nå i spenning på sin Kona electric, og nå gleder vi oss skikkelig til å komme i gang med utleveringene til kundene våre.

Og han overdriver ikke med tanke på interessen. De måtte sette sluttstrek da 20.000 norske kunder hadde satt seg på en interesseliste, og dette har igjen resultert i tusenvis av kontrakter.

‒ Nå ser vi frem til å levere ut biler kontinuerlig i tiden som kommer. Vi vet at ventetiden kan være pinefull for de som har høyt kønummer, men husk på at vi i løpet av de kommende månedene skal levere ut tusenvis av Kona electric til kunder vi er helt sikre på at blir kjempefornøyde, sier Stenbo.

Og de med høyt kønummer kan få seg en positiv overraskelse. For fristen for å inngå en kontrakt for de som står på listen er 19. august, og deretter oppdateres leveringstidspunktet med et mer realistisk leveringstidspunkt for kundene. Hyundai forventer å kutte ned leveringstiden for mange kunder som en følge av dette.

Til nå har det stort sett vært Nissan Leaf, BMW i3, Hyundai Ioniq electric og Renault Zoe som har fylt opp tomrommet rundt de litt mer rimelige elbilene, men ingen av disse er SUV-modeller.

Kona electric blir dermed den første elektriske SUV-modellen som ligger i prisnivået rundt vanlige SUV-biler, og det har altså ført til en voldsom etterspørsel.

‒ Dette er den første elbilen med en fornuftig prislapp som kan tilby både enormt lang rekkevidde, fullverdig aktiv sikkerhet og en komplett multimediepakke, sier produktsjef Øyvind Lillestrøm Knudsen i Hyundai Motor Norway.

Prisen starter fra 325.900 kroner, mens rekkevidden er satt til 482 kilometer på den nye elbilen.

Stenbo er selvsagt spent på hvordan kundene vil ta imot den, spesielt etter at det har vært skrevet mye positivt om bilen.

‒ Presseomtalen har ikke akkurat dempet engasjementet rundt Kona electric, og nå blir det veldig gøy å se hva kundene synes når de får dannet seg egne oppfatninger av bilen. Vi tror folk blir veldig fornøyde, sier Stenbo.

Her kan du se flere bilder av Hyundai Kona electric på nybilhavnen i Drammen.

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,828FansLik
85FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker