Annonse
HjemElbilerNå blir Tesla selvkjørende

Nå blir Tesla selvkjørende

Ja, framtiden er faktisk her. Tesla vil nå oppgradere maskinvaren slik at alle deres biler (i teorien) blir selvkjørende. Sjekk selv!

Det er fortsatt en vei å gå før selvkjørende biler blir tillatt, men vi nærmer oss med stormskritt. Og Tesla, med en Elon Musk som åpenbart ikke er redd noen prosjekter som eier, er nå klar til å ta steget.

Tesla sier nå at programvaren som gjør bilen selvkjørende er klar til å rulles ut til samtlige modeller som produseres hos dem, inkludert Model 3, vil inneholde maskinvare som gjør bilen selvkjørende (autonom). Dette betyr i klar tekst sensorer og kameraer, pluss at programvaren og datakraften også vil kunne håndtere dette.

Tesla presser inn åtte kameraer slik at hele synsfeltet (360 grader) dekkes opp til 250 meter, mens 12 ultrasoniske sensorer vil hjelpe til for å danne et komplett trafikkbilde. I tillegg vil bilene bli utstyrt med en radar som kan «se» igjennom både regn, tåke og foranliggende kjøretøy.

For å håndtere datamengden er datamaskinen 40 ganger kraftigere enn den forrige generasjonen.

Saken fortsetter under Annonsen

Selv om bilene nå blir utstyrt med teknologi til å kjøre uten menneskelig hjelp vil ikke Tesla slippe systemet løs ennå. De vil teste bilene «i mange millioner mil» for å være sikker på at alt fungerer optimalt.

Tesla sier at de under testingen temporært vil skru av sikkerhetssystemer som nødbremsing, kollisjonsvarsler, filbytter og aktiv cruise kontroll. De sier at dette vil de aktivere ved trådløse oppdateringer til bilene.

Om Tesla vil la «alle» ta i bruk selvkjørende biler er fortsatt uklart. Tidligere har elbilprodusenten sagt at det kun vil være mulig om bilene tilhører «Tesla Network».

Tesla produserer for tiden Model 3 og Model X.

Forrige artikkelNy, skarpere Leon
Neste artikkel– Ikke kall det autopilot

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,180FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse