Annonse
HjemNyheterNå blir nye Defender også en rallybil

Nå blir nye Defender også en rallybil

Land Rover-selskapet Bowler lager seg like godt en ny rallyserie, og frister med ekte rallyutgaver av Defender 90-utgaven.

Tilbake i 2000, 15 år etter at Bowler var dannet og lenge før de hadde dannet et samarbeid med Land Rover, deltok de i selveste Dakar-rallyet. Det ga selvsagt mersmak, og rally-satstingen endte med at Land Rover ble partnere i 2012 og til slutt kjøpte opp selskapet i 2019.

Før det, i 2014, hadde Bowler opprettet sin egen rallyserie med kun Land Rover Defender-biler, og denne ble en stor suksess. Problemet var bare at Land Rover pensjonerte den klassiske terrengbilen i 2016, og da var det også slutt for rallyserien.

Men selv om den klassiske og litt firkantede Defender nå er historie, er ikke modellen det. Den gjenoppsto nemlig i 2020, til stor glede for veldig mange. Riktignok litt rundere i formen, men med langt bedre kjøreegenskaper og splitter ny teknologi.

Saken fortsetter under Annonsen

Noe som sikkert jublet var Bowler, disse spesialistene som blant annet driver og setter sammen nye spesialutgaver av versjonen fra 2016 akkurat nå.

Men det blir altså ikke den eneste oppgaven, for nå blåser de altså liv i rallyserien fra 2016 ‒ nå med utgangspunkter i den nye Defender 90-utgaven.

‒ Utviklingen av den nye rallybilen Bowler Defender Challenge viser hvorfor det var så perfekt at Bowler ble med laget til Jaguar Land Rover Special Vehicle Operations, sier Michael van der Sande som er leder av SVO-avdelingen som Bowler sorterer under.

‒ Vår tekniske støtte sammen med Bowlers legendariske rallyekspertise har gjort den ekstraordinære Defender til en målrettet konkurransemaskin. Bowler Defender Challenge vil vise Defenders holdbarhet gjennom noen av de tøffeste forholdene, samtidig som det gir en spennende inngang til terrengsporten for en ny generasjon Bowler- og Land Rover-kunder.

For Bowler følger en velkjent oppskrift, nemlig å lage et begrenset antall biler som blir tilgjengelig for kundene. Mer bestemt blir det 12 biler og dermed 12 lag, og Bowler vil selvsagt også stille opp med både mekanikere og stå for logistikken.

Planen er en britisk serie med sju runder, og dette er åpent for absolutt alle uavhengig av erfaring og rutine.

Bowlers rallybilutgaver er altså basert på 90-versjonen og har en 2-liters Ingenium-motor med 300 hk under panseret, og for å møte alle terrengutfordringene hever Bowler bilene ytterligere 25 mm. Det er også rally-spekket 18-tommers hjul og veltebur, så her er det bare å gi gass.

Prisen er 99.500 pund, og for det får du altså en Bowler Defender 90 og et lite rallyteam med på kjøpet.

Og startplass til sju rallyer, og bare det er jo ved sine pund.

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse