Annonse
Hjem Elbiler Jaguars elbil blir selvkjørende

Jaguars elbil blir selvkjørende

Jaguar tok elbilverden med storm da de lanserte I-Pace, raskt døpt en «Tesla-killer» etter at prisen og rekkevidden ble kjent. Nå blir den også selvkjørende. Se video.

La oss ta de faktiske tingene rundt Jaguar I-Pace først.

  • 90 kWh litium-ion-batteriet leverer en rekkevidde på 480/540 kilometer, med elbilnavigasjon for optimalisert rekkevidde under kjøreturen
  • Hurtiglading på offentlige ladestasjoner fra 0 til 80 prosent på under 45-minutter, der 15 minutters lading gir en rekkevidde på 100 kilometer
  • All Wheel Drive fra to Jaguar-utviklede elmotorer gir en akselerasjon fra 0-100 km/t på 4,8 sekunder
  • 8 års batterigaranti (opp til 160 000 kilometer) og hvis batterinivået faller under 70 prosent av maks
  • Kommer til Norge i august/september
  • Pris fra 599.900 kroner. Men fra salgsstart er tre modeller tilgjengelig: SE Launch Edition til 724.200 kroner, HSE Launch Edition til 782.400 kroner og First Edition til 829.000 kroner

Det er altså de harde fakta rundt den nye elektriske SUV-modellen fra Jaguar. Men det er flere nyheter på gang rundt den nye modellen.

Eller mer eksakt en.

Den blir nemlig selvkjørende.

Saken fortsetter under Annonsen

Det sørger et samarbeid mellom Jaguar Land Rover og Waymo for.

Med Jaguar I-Pace har vi en verdensledende bil som har fanget nysgjerrigheten til kunder over hele verden. Vår lidenskap for å videre utvikle smart mobilitet trenger eksperter som langsiktige partnere. Ved å inngå et samarbeid med Waymo kan vi være helt i front til å presse de teknologiske grensene enda lenger, sier Ralf Speth hos Jaguar Land Rover.

Waymo er Alphabets (Google) selvkjørende avdeling, og startet allerede tilbake i 2009 med å utvikle autonom teknologi. De er for tiden det eneste selskapet som har selvkjørende biler på veiene uten noe i sjåførsetet, og er for tiden på plass i 25 amerikanske byer.

De tester allerede ut en liten bybil, en Chrysler Hybrid minivan og en semitrailer, og får nå også en SUV fra Jaguar i sin testflåte. Meningen er at Waymo etter hvert skal ha opp mot 20.000 I-Pace i sitt tilbud.

De har allerede tilbakelagt mange millioner selvkjørende kilometer på veiene, og flere milliarder av kilometer i simulatorer.

Mens vi i Waymo har vært fokusert på å skape den mest erfarne føreren i verden, har Jaguar Land Rover utviklet en helt ny batteri-elektrisk plattform som ser ut til å bli en ny standard innen sikkerhet, design og kapasitet. Vi er sikker på at Waymo-kunder ønsker å nyte den trygge, premium og hyggelig opplevelsen som selvkjørende I-Pace vil tilby, sier John Krafcik hos Waymo.

Waymo vil lansere verdens første førerløse transportservice i Arizona senere i år. Kundene kan bruke denne servicen til for eksempel å reise til jobben, skolen, fotballtrening og andre ting for å få hverdagen til å gå opp.

Se video av Waymos selvkjørende Jaguar I-Pace øverst i saken.

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,814FansLik
85FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker