Annonse
HjemNyheterMondeo med stor nyhet

Mondeo med stor nyhet

For første gang kommer Ford Mondeo med hybriddrift også på stasjonsvogn-varianten.

Bilfabrikantene ser stadig etter nye områder for å få ned utslippene etter at EU lanserte strengere grenser i september. Nå har turen kommet til Ford Mondeo stasjonsvogn, som tidlig neste år kommer som en hybrid spesialtilpasset Europa.

‒ Kombinasjonen av stasjonsvogn, drivstoffbesparende hybridteknologi, 187 hestekrefter og automatgir gjør denne nye utgaven av en av våre mest populære modeller gjennom tidene til et perfekt valg for mange norske kunder. Dette er en vinnerkombinasjon som vi har stor tro på, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Kombinasjonen hybrid og stasjonsvogn er ikke det dummeste Ford kan gjøre. Ifølge OFV var hver fjerde bil som ble solgt i august en hybrid, og hele 88 prosent av samtlige solgte biler i Mondeo-segmentet er stasjonsvogner. Så Berg er helt klart inne på noe om at dette kan være en vinnerkombinasjon.

Saken fortsetter under Annonsen

Ford tar altså med stasjonsvognen i ligningen når de neste år kommer med en oppdatert Mondeo Hybrid, som er en viktig del av den mer langsiktige planen til produsenten. Selskapet legger mer enn 90 milliarder kroner i potten rundt eldrift, og planlegger å tilby 40 elektrifiserte bilmodeller globalt i løpet av 2022.

Og de tenker selvsagt ikke kun hybrider, og vi kan vente oss et ras av også elbiler i tiden framover. Faktisk skal hele 16 av de planlagte modellene være helelektriske modeller.

Men først handler det altså om Mondeo, en modell det er historisk sus over.

Spoler vi tilbake til 1992 finner vi det året Alan Shearer ble verdens dyreste fotballspiller og dagens dyreste Neymar ble født. Det året herjet også en gruppe kalt The Cars de norske hitlistene, og låten het passende nok Drive.

23. november det året dro Ford lakenet av en helt ny modell de kalte Mondeo. Den kom både som sedan, kombi og stasjonsvogn, og hadde i motsetning til Sierra forhjulstrekk (noen firehjulstrekk var det riktignok også).

Modellen ble en suksess, og har flere ganger vært blant de mest solgte modellene i Norge.

Ford ga den en ansiktsløftning i 1996, og kom med en ny generasjon som var større i 2000. Seks år senere kom den fjerde versjonen, og i 2014 kom det en ny generasjon som også fikk hybriddrift.

Snart kan du også se en stasjonsvogn av Mondeo Hybrid på Grünerløkka i Oslo. (Foto: Ford)
Snart kan du også se en stasjonsvogn av Mondeo Hybrid på Grünerløkka i Oslo. (Foto: Ford)

Nå er det altså klart for en ny en.

Den helt nye Mondeo Hybrid kombinerer en spesialutviklet 2,0-liters bensinmotor med en elektrisk motor som drives av et litium-ion batteri. Den får også en optimalisert eCVT automatgirkasse som ytterligere reduserer drivstofforbruket.

De har også satt inn teknologier som skal overvåke både drivstoff- og energiforbruk, i tillegg til at elektrisk drevet luftavkjøling, elektrisk servostyring og spesielle kjøle- og vakumsystemer for motoren bidrar til lavere forbruk.

Av utstyr finner vi blant annet Active City Stop, Active Park Assist, adaptive lys og stemmekontroll koblet opp til berøringsskjermen på 8-tommer.

Prisene er foreløpig ikke kjent.

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse