Annonse
HjemElbilerModel 3-produksjonen fortsatt treg

Model 3-produksjonen fortsatt treg

Denne uken skal Tesla presentere planene for sin nye elektriske trekkvogn. De håper nok på litt positiv omtale, for akkurat det skaper ikke Model 3.

Den elektriske trekkvognen, eller semitrailer om du vil, skulle egentlig vært lansert i forrige måned. Men det ble utsatt til denne uken, og det virker til at planen om å lansere den 16. november fortsatt gjelder.

Tesla-sjef Elon Musk prøver iallfall å snakke opp trekkvognen, og på Twitter søndag ba han folk gjøre seg klare til å oppleve noe som skal «blåse hjernen ut av hodeskallen og ut i en annen dimensjon».  

Spørsmålene rundt den nye trekkvognen er dog mange, ikke minst ettersom det har vist seg hvor vanskelig det er å lage en langt mindre komplisert normal personbil ‒ Model 3.

Saken fortsetter under Annonsen

Fra august til september klarte Tesla kun å produsere 260 Model 3, og av disse var 220 levert.

Spenningen rundt oktober-tallene var selvsagt stor. Men det virker ikke som at de klarer å løse flaskehalsene. For i oktober ble det kun bygd rundt 180 Model 3, og til sammen er produksjonen dermed på 440 biler.

I den opprinnelige planen var målet å produsere over 1.000 Model 3 i oktober og 5.000 biler i desember. De er altså kraftig på etterskudd. Køen av ventende Model 3-køen har vært nær 500.000, men hvor mange som står på venteliste nå er ikke bekreftet.

De rundt 180-bilene i oktober skal ha gått til Tesla-ansatte, familie og andre i den indre krets, ifølge Electrek.

Det var meningen at Tesla skulle begynne å levere biler til eksterne kunder i siste halvdel av oktober, men denne fristen er altså skjøvet på.

Mange av produksjonsproblemene til Model 3 er knyttet til batteriene. Panasonic har tidligere uttalt at de snart har løst problemene, og at de snart kan automatisere hele produksjonen. Da vil også takten kunne økes drastisk.

Men Tesla er langt fra de eneste elbilprodusentene som skyver på tidsfrister. De som for eksempel har bestilt en elektrisk Opel Ampera-e kan risikere å måtte vente i flere år på bilen.

Følg bil24.no på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse