Annonse
Hjem Nyheter Minst risiko å dø på norske veier

Minst risiko å dø på norske veier

48 personer omkom på de norske veiene det første halvåret, en nedgang på 14 personer sammenlignet med i fjor. Og Norge har nå lavest tall i Europa.

I 2015 opplevde vi de laveste antall omkomne i trafikken siden 1947. Da omkom 46 mennesker på veiene. Nå er vi nesten nede på det tallet igjen.

– Utviklingen de siste årene viser at det stadig blir færre drepte i trafikken i Norge, selv om det kan variere noe fra år til år. Det er gledelig at tallene fortsatt går nedover, samtidig er selvfølgelig ethvert liv tapt i trafikken ett for mye, sier avdelingsdirektør Guro Ranes i Statens vegvesen.

34 av de drepte var menn, mot 54 i fjor. Men mørketallet er at antall drepte kvinner stiger.

– 14 kvinner har mistet livet på veien hittil i år, det er fem flere enn på samme tid i fjor. Kvinneandelen er på nesten 30 prosent hittil i år. Det er en del høyere enn det har vært de to siste årene, og mer på linje med tidligere år. Vi har ingen god forklaring på hvorfor vi ser slike svingninger, sier Ranes.

Saken fortsetter under Annonsen

Verken Aust-Agder eller Finnmark opplevde dødsulykker de seks første månedene, mens Rogaland og Hordaland hadde fem hver. Møteulykker og utforkjøringer står for 71 prosent av de drepte.

Risikoen for å dø i trafikken er nå lavest i Norge sammen med Sveits. Ranes mener at målrettet arbeid i mange år, med kampanjearbeid, kontroller, trafikkopplæring og nye og oppgarderte veier er grunnen.

– Men det avhenger også av deg som kjører – kjører du etter forholdene, holder deg under fartsgrensen, husker bilbelte og kjører rusfritt, bidrar du til betydeligere økt trafikksikkerhet både for deg selv og andre, sier Ranes.

Antall drepte i trafikken per år
Måned 2015 2016 2017
Januar 6 13 6
Februar 7 10 6
Mars 10 8 7
April 4 9 7
Mai 11 7 11
Juni 9 15 11
Totalt 47 62 48

*Kilde: Statens vegvesen

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,795FansLik
84FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker