Annonse
HjemHybridMini blir hybrid

Mini blir hybrid

Først vokste Mini i størrelse. Nå blir den jaggu også elektrisk.

Det jobbes på spreng for å gjøre Mini moderne. De introduserte akkurat en Mini som ikke er en mini, nemlig en større Clubman som har plass til fem personer og et bagasjerom på akseptable 360 liter.

Nå kommer også hybridvarianten. Den flikkes det på i skrivende stund, og vil bestå av en bensinmotor og en elektrisk motor som lar deg kjøre Mini’en kun på strøm.

– Med denne modellen vil vi overbevise Mini-kundene om fordelene ved å kjøre hybrid, sier Sebastian Mackensen hos Mini.

Bilen er kjent for sin go cart-lignende kjøreegenskaper, og nå blir den enda artigere. For elkraften vil sørge for at bilen biter fra seg med en gang du rører gasspedalen. Det kommer altså til å gå unna både i akselerasjonen og i svingene. Hva mer kan man ønske seg?

Saken fortsetter under Annonsen

Jo, firehjulsdrift hadde vel vært greit? Og Mini har faktisk det. Vel, på en måte. Eldriften går nemlig direkte på bakhjulene, mens bensinmotoren driver de fremre. Og når ekstra grep trengs, jobber systemene sammen og skaper, ja, nettopp firehjulstrekk.

Hybriden har også en modus hvor du kan kjøre for eksempel på motorveien med bensindrift og lade batteriene. Dette er kalt Save Battery (hvorfor gjøre ting vanskelig?).

Det er ikke kjent hvor langt du kan kjøre på eldrift, men det holder neppe til en lang søndagstur. Men en bytur bør gå bra.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,180FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse