Annonse
HjemMotorsportMikkelsen sikter seg mot VM-tittelen

Mikkelsen sikter seg mot VM-tittelen

Andreas Mikkelsen ble opprinnelige hentet til Hyundai for å kjøre de siste VM-rundene denne sesongen, men har nå signert en kontrakt ut 2019.

Rallyføreren kommer fra noen gjesteinntreder for Citroën, men er ikke helt ukjent med Hyundai heller. Han har tidligere testet i20-bilen, men teamet var da fylt opp med Thierry Neuville, Dani Sordo og Hayden Paddon. Det er plassen til sistnevnte Mikkelsen overtar i den førstkommende VM-runden i Spania. Alle de tre vil fortsette i 2018.

‒ Jeg er glad for at Hyundai Motorsport har gitt meg muligheten til å komme «skikkelig» tilbake i WRC med et heltidssete for 2018 og 2019, sier Mikkelsen.

Ambisjonene er det ingenting å utsette på.

‒ Jeg er endelig tilbake, og jeg vet at jeg kan slåss om VM-tittelen. Man må være i et fabrikkslag for å kunne det, og jeg mener at Hyundai har den beste bilen og det beste teamet til å gjøre det, sier en optimistisk rallyfører.

Saken fortsetter under Annonsen

Han har vært uten en fast kontrakt etter at Volkswagen trakk seg ut av WRC i fjor, men har kjørt noen løp for Citroën. Nordmannens beste resultat i år kom faktisk i den forrige VM-runden som ble kjørt på asfalt i Tyskland. Da rattet han sin Citroën C3 WRC inn til en andreplass, noe som kan ha vært utslagsgivende for at Hyundai nå har signert han.

Mikkelsen har kjørt halvparten av sesongens ti runder.

‒ Planen min var å bli verdensmester i år, og nå føles det veldig bra å være tilbake slik at jeg kan fullføre den planen. Jeg ser virkelig fram til 2018, hvor jeg endelig kan kjøre en full sesong igjen. Jeg vet at jeg kan fighte om mesterskapet, og både jeg og Anders (Jæger, kartleser) kan ikke vente med å starte på vårt eventyr med Hyundai Motorsport.

Hyundai skal altså gjøre noe så spesielt som å ha fire biler i neste års mesterskap.

‒ Andreas er en av disse rallyførerne som umiddelbart føler seg hjemme, og starter på jobben med en gang. Fra de få gangene han har besøkt fabrikken i Alzenau har hans besluttsomhet og profesjonalitet skint igjennom. Vi er fornøyde med å ha han om bord på full tid i to sesonger, sier teamsjefen Michel Nandan.

Sebastien Ogier leder årets VM, men like bak jager Hyundai-føreren Thierry Neuville som har vunnet en runde så langt i år. Sordos beste plassering er to tredjeplasser, mens Paddon har skuffet stort foruten 2. plassen i Polen.

Det gjenstår tre runder denne sesongen. Rally Katalonia, Wales Rally og Rally Australia, som er Paddons hjemmerally.

Mikkelsens første WRC-seier kom nettopp hvor den neste runden kjøres, i Spania. Han har tidligere vunnet det som var klassen under WRC, IRC, to ganger. Den gang kjørte han for Skoda. Den serien er nå lagt ned.

Nå skal han altså kjøre en Hyundai i20 Coupé WRC. Rally Katalonia kjøres neste helg.

Følg bil24.no på Facebook

Les også: Mikkelsen til Hyundai

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,180FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse