Hjem / Nyheter / Mercedes vil stoppe haiene
Hyperbilen Mercedes AMG Project One er utsatt for haiangrep. (Foto: Mercedes)

Mercedes vil stoppe haiene

Produsentene av superbiler har fått et snodig problem i fanget. Svindyre biler flippes nemlig for profitt. Nå går Mercedes til kamp.

Verden anno 2018 er slik at det finnes en drøss med bilinteresserte folk som har mye penger, og det er en durabelig kamp om de mest eksklusive bilene.

Annonse

Det betyr igjen at det er penger å tjene.

Og da dukker haiene opp, akkurat som de gjør når det legges ut billetter til populære tilstelninger. Haiene har ofte kontakter dypt inn i bilverden, og dermed klarer de å snike til seg en plass i køen. Deretter selger de bilen, og fortjenesten kan være mange millioner kroner.

Dette er i ferd med å bli et problem, og blant annet har Aston Martin-sjefen Andy Palmer gått til motangrep.

Den britiske bilprodusenten har en unik hyperbil på gang kalt Valkyrie som kommer i maksimalt 150 eksemplarer, og en Twitter-bruker oppdaget en slik en til salgs allerede i fjor. Så han spurte like godt Palmer om dette. Her er svaret han fikk:

Mercedes har også store ting på gang, og da tenker vi ikke på den kommende elbilen EQC. Nei, vi tenker på den ekstreme AMG Project One. Denne kommer i 275 eksemplarer, og ja, du er for lengst for sent ute om du skal ha fatt i en slik.

Eller, det ligger faktisk en slik ute til salgs på mobile.de i skrivende stund. Her er et skjermbilde av annonsen:

Det er akkurat dette Palmer er forbannet på, og Mercedes prøver også å stanse spekulantene.

Det tyske magasinet Auto Motor und Sport skriver at den tyske produsenten har adoptert en lignende kontrakt som Ford har for GT ‒ en annen modell utsatt for spekulasjoner. Ford tvinger kjøperne til å undertegne kontrakter som sier at de ikke får lov å selge bilene på to år, og truer med søksmål om de brytes.

Det er ikke helt klart hva som står i kontrakten til Mercedes, men det er altså noe lignende. Magasinet skriver at Mercedes skanner nettsider og andre salgskanaler, og vil slå hardt ned på eventuelle haier.

Men de gjør kanskje ikke en altfor god jobb. Vi fant altså enkelt en Project One til salgs på Europas største nettsted for biler, og det er en relativt stor tysk forhandler som også har diverse AMG-modeller, Maybach og Porsche til salgs. Totalt tilbyr firmaet 58 biler.

Project One-bilen er listet til 3.790.000 euro før avgifter. Og det er helt klart at de tjener gode penger på bilen. Den koster nemlig opprinnelig 2.275.000 euro, og dermed er fortjenesten på formidable 10 millioner kroner.

Med slike fortjenester er det kanskje ikke rart at det vokser seg fram et gråmarked for superbiler?

Så hva får man for 21 millioner kroner (uten skatter og avgifter)?

Jo, det vet formel 1-verdensmester Lewis Hamilton. Nemlig dette:

Følg bil24 på Facebook

Sjekk også ut disse:

Abonner på vårt nyhetsbrev

Les også

Et tysk forbrukerråd etterlyser norske eiere for et gruppesøksmål mot Volkswagen. (Begge foto: VW)

Etterlyser 140.959 norske bilkjøpere

Et tysk forbrukerråd etterlyser nå norske bileiere som vil være med på et tysk gruppesøksmål …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *