Annonse
Hjem Nyheter Mercedes under mistanke – tilbakekaller Vito

Mercedes under mistanke – tilbakekaller Vito

Det bekreftes nå fra Daimler at også Mercedes er under mistanke for diesel juks. De er nå pålagt å tilbakekalle 4900 biler av den populære håndverkerbilen Vito.

Det er modeller med 1,6 liters dieselmotor som ifølge Tysklands føderale motormyndigheter er under mistanke om å ha installert software i motoren som som gjør at to funksjoner i bilens motorstyring ikke overholder de gjeldende forskrifter. Disse funksjonene inngår i utslippskontrollsystemet som skal sikre avgassrengjøringen under varierende kjøreforhold gjennom hele bilens levetid.

Denne programmeringen av motorstyringen er ikke nødvendig for å passere den relevante EU sin testsyklus, men myndighetene mener at ADBlue tillegget som brukes til å rense dieselmotorens utslippsnivå virker bedre under test enn på veien. Det er enda ikke bekreftet hvor mange biler myndighetene vil ha tilbakekalt, men ifølge den tyske avisen Spiegel kan det dreie seg om 600.000 biler totalt fra Daimler konsernet.

Det kan uansett ta litt tid før bilene faktisk blir tilbakekalt. Daimler-konsernet som eier Mercedes har i en pressemelding bekreftet at de er pålagt å tilbakekalle Vito-modeller, men sier at de ikke godtar beslutning og vil gå rettes vei om nødvendig. De mener at Vito ikke har bruk for denne softwaren for å kunne bestå EU sin test, men lover at alle Vito-eiere vil få tilbud om gratis softwareoppdatering så snart den er klar.

Daimler er nå sist i rekken av produsenter som blir rammet av etterdønningene fra dieselskandalen som begynte med Volkswagen i 2015. Tre år er passert og 11 millioner biler tilbakekalt etter dette og skandalen lever videre i beste velgående. Bare de siste ukene har både Porsche og Audi meldt om tilbakekalling av rundt 60.000 biler fra hver produsent etter å ha blitt gått i sømmene av de tyske myndighetene.

Saken fortsetter under Annonsen

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

1,638FansLik
54FølgereFølg
76FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker