Annonse
Hjem Nyheter Mercedes tar den helt ut

Mercedes tar den helt ut

Om du er på jakt etter en luksuriøs direktørbil har du kanskje kommet til veis ende. For det Mercedes nå presenterer er ganske ekstremt.

Bak historien til Mercedes skjuler det seg tre viktige navn. Det er Karl Benz, Gottlieb Daimler og Wilhelm Maybach. Det er trioen som startet det som nå er selskapet Daimler og bilmerket Mercedes-Benz.

Av de tre var det Maybach som var kjent som den geniale designeren.

Godeste Mayback var kanskje litt for genial, for han kom på kant med folket hos Daimler og forlot selskapet i 1907. Han begynte da med luftskip(!) hos Zeppelin.

Men etter 1. verdenskrig sørget Versaillestraktaten for at Tyskland ikke fikk bygge store luftskip lenger, og Maybach startet igjen med biler i 1922.

Saken fortsetter under Annonsen

Maybach døde i 1929, men firmaet levde videre, og på begynnelsen av 1960-tallet innledet de også et samarbeid med Daimler-Benz. Noen år senere kjøpte Mercedes 83 prosent av aksjene, og Maybach var igjen en del av Daimler-Benz.

Dette utnyttet de ikke nevneverdig, uten helt å glemme sin arv.

For i 1998 uttalte Mercedes at de ville gjenopplive Maybach, og i 2002 kom de med sin første luksuriøse Maybach-bil som eget merke. Det endte ikke med en umiddelbar suksess, selv om de prøvde seg på flere varianter utover 2000-tallet.

I 2014 bestemte de seg for å gjøre noe tilsvarende som de hadde gjort med AMG, altså å lage et slags luksuriøst undermerke av Mercedes S-klasse. Og nå traff de endelig blink.

I juli 2017 presenterte de to nye modeller, Mercedes-Maybach S 560 4Matic og S 650. Og de har også en Mercedes-Maybach S‑Class Cabriolet begrenset til 300 eksemplarer, og viste for noen måneder siden fram konseptet Mercedes-Maybach 6 Cabriolet, en elektrisk doning med 750 hestekrefter.

De har også flere andre modeller, som for eksempel den elleville Mercedes-Maybach G650 Landaulet ‒ verdens dyreste terrengbil. Les både om den og Mercedes-Maybach 6 via lenker nederst i saken.

Og nå kommer de også med en helt ny Maybach S-klasse. Den kommer til salgs i april.

Den nye modellen ser som ventet ut som en skikkelig direktørbil, men den klassiske Maybach-grillen som vi drar litt kjensel på fra utgavene på 2000-tallet og svære 20-tommers hjul.

Nye Mercedes-Maybach S-klassen kommer i tre utgaver, S 560, S 560 4Matic og S 650. De to første med V8 på 469 hestekrefter, den siste med V12 på hele 630 hestekrefter. Alle tre sprinter opp til 100 km/t på under fem sekunder, noe som er imponerende når vi vet hvor stor og tung bilene er.

Og de er nærmere bestemt 5,46 meter lange, og har en hjulavstand på hele 3,36 meter. Det er 20 centimeter mer enn den største S-klassen, så her snakker vi om noen skikkelige doninger.

Det er unødvendig å si at den har det meste som finnes av utstyr, og vil få sin premiere under Genève Motor Show i mars. Mercedes har ikke kommet med så mye mer informasjon rundt de nye bilene ennå.

I påvente av mer utfyllende info og at den store lottogevinsten slår inn får vi nyte de seks bildene som Mercedes har sluppet av den helt nye Mercedes-Maybach S-klassen.

Følg bil24.no på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,772FansLik
83FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker