Annonse
Hjem Nyheter Mercedes med tre verdenspremierer i Paris

Mercedes med tre verdenspremierer i Paris

Neste store bilmesse nærmer seg med stormskritt, og Mercedes gjør seg klar til hele tre verdenspremierer og seks nye modeller.

Nå skal det sies at begrepet verdenspremiere ikke har den samme meningen som kun for få år siden. Den gang var det ensbetydende med at bilprodusentene dro av lakenet til en ukjent modell under messen, ofte til store begeistring fra publikum og presse.

I dag kan i prinsippet de aller fleste fungere som egne pressefotografer, hvor det bare er å knipse et bilde med mobilen og deretter publisere det på nettet minuttet etterpå. Så det er vanskelig å holde en ny modell ukjent over en lengre periode.

Det har produsentene tatt konsekvensene av, så nå fungerer det litt annerledes. Bilene blir gjerne først vist fram flere måneder før en verdenspremiere, men de kjører altså fortsatt på med slike offisielle begivenheter. Det er jo litt ekstra stas.

Det er rundt 10 viktige bilshow i året, og noen av disse er i Europa. Genève Motor Show og IAA Frankfurt er to viktige som allerede har gjennomført årets messer, og så har vi Paris Motor Show. Her er det kommende modeller og konsepter som står i fokus, og messen drar faktisk over én million besøkende i form av fagfolk, presse og vanlig besøkende. Den er verdens mest populære bilmesse målt i antall besøkende.

Saken fortsetter under Annonsen

Så har du en ny modell du skal vise fram er Paris Motor Show stedet.

Årets versjon er i tillegg spesiell ettersom det er 120 år siden den aller første messen ‒ som også var tidenes første bilshow. Paris Motor Show starter allerede 2. oktober, mens publikumsdelen starter 4. oktober og varer helt til 14. oktober. Så har du lyst på en skikkelig bilopplevelse er Paris plassen å være.  

Mercedes har som sine mange tyske rivaler også mange nyheter på gang, og kommer ikke til kjærlighetsbyen med kun en verdenspremiere. Nei, de kjører på med hele tre, og det er noen skikkelige go’biter også.

Ny Mercedes-Benz GLE

GL-serien til Mercedes er som kjent SUV-modellene, og de har med seg en helt ny modell som også er den som er aller mest populær av alle SUV’ene til Mercedes ‒ nemlig GLE. Den nye modellen har større innvendig plass, nytt brukergrensesnitt, flere og bedre førerassistenter, bedre aerodynamikk og en hel rekke med nye motorer og andre nyheter.

Mer om bilen i en av lenkene nederst i saken.

Slik ser den nye GLE ut:

Ny B-klasse

Denne bilen har faktisk ikke Mercedes vist fram ennå, men det har selvsagt sirkulert mange bilder av den kommende modellen i kamuflasjedrakt på nettet. B-klasse er en såkalt kompakt MPV (multi-purpose vehicle), og om den nye modellen sier Mercedes at de har satt fokus på den sportslige delen av «Sports Tourer».

Også her skal Mercedes by på mer komfort og større innvendig plass, og den har også fått den nye MBUX-systemet som alle de andre nye modellene har. Som nye A-klasse har også B-klasse arvet noen av assistentene som vi finner i toppklassen som er S-serien, så her er det nok mange nyheter.

Mercedes-AMG A 35 4MATIC

Mercedes tar også med tidenes minste AMG-modell til Paris, og AMG A 35 blir den tredje verdenspremieren til tyskerne. Bilen er basert på den nye A-klasse, og er utstyrt med en helt ny 2,0-liter 4-sylindret turbomotor som yter 306 hestekrefter. AMG-gjengen har flikket på det som er mulig, og både karosseriet, opphenget, firehjulsdriften, girkassen, kjøreprogrammene og andre finjusteringer skal gjøre denne til en aldri så liten kjøremaskin.

Mercedes har også kommet med en ny Mercedes-AMG GT 43 4MATIC+ 4‑door Coupé som de tar med til Paris.

Mer om bilen i en av lenkene nederst i saken.

Her er AMG A 35:

Mercedes-Benz EQC

Nei, vi har selvsagt ikke glemt elbilen EQC, og det har ikke Mercedes heller. Den nye elektriske SUV-modellen blir å finne i Paris, og er startskuddet for den nye elbilserien som skal hete EQ. Så dette er altså en elektrisk C-klasse, og Paris Motor Show blir første gang den blir vist på en messe.

Slik ser EQC 400 4Matic ut:

Mercedes-Benz EQ Vision Silver Arrow

De tar også med seg elbilen EQ Silver Arrow, og imponerende konseptbil som Mercedes viste fram i forrige måned. Den hyller sølvpil-bilen som ble født i 1934, og var Mercedes’ betegnelsen på racerbiler. Konseptmodellen er bygd etter den berømte W 125 som kom i 1937.

Mer om bilen i en av lenkene nederst i saken.

Slik ser EQ Silver Arrow ut med W 125 i bakgrunnen:

Vi nevnte den nye A-klassen som kom tidligere i år, og selvsagt vil også vise den modellen fram under Paris Motor Show.

Mercedes har også en annen bil med seg som får verdenspremiere, men denne kommer fra merket Smart som Daimler også eier. Det er en ny elektrisk Smart uten tak, og skal gi assosiasjoner til konseptmodellene Cross (2002) og Forspeed (2011).

Om vi teller sammen alle modellene kommer vi opp i solide seks nye og oppdaterte Mercedes-modeller samt en ny Smart, så de Daimler-eide merkene setter et solid avtrykk på den kommende Paris Motor Show.

Slik ser Mercedes sin stand ut:

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

1,847FansLik
65FølgereFølg
80FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker