Annonse
Hjem Nyheter Mer trøbbel for Nissan

Mer trøbbel for Nissan

Den japanske bilprodusenten tabbet seg skikkelig ut da de brukte uautoriserte teknikere til å godkjenne nye biler. Og de ikke lærte ikke av smellen heller.

Generaltabben fører til at Nissan må tilbakekalle 1,2 millioner biler levert det japanske markedet de tre siste årene, også biler ferdigstilt etter 20. september.

For selv om den nest største bilprodusenten i Japan oppdaget feilen og tok affære 20. september, sjekket de åpenbart ikke kvalifikasjonene til alle medarbeiderne nøye nok.

For nå er det kjent at to av personellet som har godkjent biler også etter denne datoen mangler de rette papirene.

Det fører til at de må tilbakekalle nye 3.800 biler.

Saken fortsetter under Annonsen

Nissan opplyser ifølge Reuters at leveringene fra den involverte fabrikken ble stanset da dette ble oppdaget, og gjenopptatt 16. oktober.

Dette kommer på samme tid som den japanske stålprodusenten Kobe Steel er i hardt vær. De har jukset med papirene som skal vise hvilken kvalitet produktene har, og en rekke store bilprodusenter er blant de skadelidende ‒ og internasjonale.

I tillegg er asiatisk bilindustri rystet av nok en skandale. Den kinesiske kollisjonsputeprodusenten Takata har slurvet med oppblåsingsventilen, noe som skal har forårsaket flere dødsfall. Rundt 20 millioner biler skal være rammet av dette.

Følg bil24.no på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,420FansLik
70FølgereFølg
83FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker