Annonse
Hjem Elbiler Mener at elbil ikke er for alle

Mener at elbil ikke er for alle

NAF mener at dagens elbiler ikke passer for alle som vurderer å bytte bil, og ber forbrukerne tenke seg godt om.

Bilsalget i november avslører at norske forbrukere i stadig større grad velger elektriske varianter. Snart er hver femte bil som blir solgt en nullutslippsbil, mens hybridvariantene allerede står for mer enn en tredjedel av salget.

Den som tidligere var den mest populære i klassen, dieselbilen, er snart den minst populære. Dieselbilene sto for 21,1 prosent av nyregistreringene i november, og er allerede forbigått av bensinbilene (24,3 prosent). Nullutslippsbilene var kun 1,4 prosent bak dieselen i november.

På samme tid har det aldri vært flere typer å velge mellom, det kommer ny teknologi hele tiden, og på toppen av det hele er det stadig nye og til tider motstridende signaler fra politikerne.

Det hele er veldig forvirrende for «vanlige» folk.

Saken fortsetter under Annonsen

‒ Valg av bil er vanskeligere enn noensinne, sier Inger Elisabeth Sagedal, kommunikasjonssjef i NAF.

Det finnes altså en rekke typer å velge mellom. Diesel, bensin og elbiler er ganske enkle å forholde seg til. Men så har vi hybrider, plug-in hybrider (må lades for å kunne kjøres på strøm), hydrogenbiler og til og med hybridvarianter mellom hydrogen og fossilt brennstoff.

I tillegg vil det i framtiden blir mer vanlig å «dele» bilen med andre.

‒ Et godt råd er å starte med å se på hvilke behov bilen skal dekke. Bor du i en by der det er eller ligger an til økte kostnader med bensin eller diesel, er det elbil som gjelder. Bor du i distriktet, er fortsatt diesel et godt alternativ, mener Sagedal.

El- og hydrogenbiler er framtiden, men de typene er fortsatt i startgropen av utviklingen. Det er først om noen år vi ser resultatene av bilprodusentens enorme satsing, spesielt mot elbiler. Både ladetiden, selve ladeinfrastrukturen og ikke minst rekkevidden kommer til å bli utviklet betraktelig. Men så har vi disse utålmodige politikerne som presser på, og en del ender opp med biler de strengt ikke burde kjøpt.

‒ Per i dag er derfor ikke elbil for alle, men det kommer. Det var viktig at statsbudsjettet for neste år ikke innførte avgifter på elbil, mener Sagedal.

Hun sier at noen kanskje bør tenke alternativt når det kommer til nybilkjøp.

‒ Vil man kjøpe seg forutsigbarhet, er leasing et alternativ. Det er ikke sikkert det lønner seg i kroner og øre, men man kan skaffe seg en ny og sikker bil samtidig som man er kjent med de månedlige utgiftene, avslutter Inger Elisabeth Sagedal.

Følg bil24.no på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,850FansLik
85FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker