Annonse
Hjem Nyheter Med denne skal VW skyte elbil-fart

Med denne skal VW skyte elbil-fart

Bilindustrien fungerer på følgende måte. En produsent lanserer en toppmodell med ny teknologi, og noen år senere blir denne brukt i alle modellene. Du kan altså studere toppmodellene for å finne ut hva som blir «vanlig» om noen år.

Volkswagen er ikke annerledes, og bruker teknologi i dagens toppmodeller i morgensdagens «folkebiler».

Og når vi er på temaet toppmodell.

Volkswagen går kjører en litt annen løype med elbiler. Toppmodellen her blir nemlig noe helt annet. En rendyrket racer. En bakkeklatrer av dimensjoner. Men en som skal bane vei for deres elbil-satsing som i 2025 skal telle 23 rene elbilmodeller.

For Volkswagen retter nå blikket mot det ultimate bakkeløpet, Pikes Peak i Colorado. Dette er en ekstremversjon med målgang på solide 4.300 meter. Hvor høyt er det? Jo, Mount Blanc i Frankrike strekker seg drøye 4.800 meter til værs, så da skjønner vi høyt det egentlig er.

Saken fortsetter under Annonsen

Der vil de sette rekord for elbiler. Og skal de klare det må de ta med seg et skikkelig monster. Den er de i gang med å bygge nå.

‒ Dette er et av de mest anerkjente billøp i verden. Det er en enorm utfordring, og passer derfor perfekt for oss med tanke på å utvikle kommende teknologi, sier Frank Welsch i utviklingsavdelingen til Volkswagen.

‒ Vår elektriske racerbil vil bli utstyrt med nyskapende batteri- og kjøreteknologi. Den ekstreme påkjenningen i Pikes Peak vil gi oss viktige svar som vi vil ta med oss når vi skal utvikle videre, og en mulighet til å vise oss fram, sier han videre.

Det er første gang Volkswagen utvikler en elektrisk racerbil, noe mange andre produsenter allerede gjør.

Volkswagen er ikke akkurat en gjenganger i Pikes Peak, men har deltatt før. Sist gang i 1987 med en trimmet Golf, som aldri kom seg helt til mål.

Pikes Peak består av mange klasser, og rekorden for elbiler lyder på 8,57 minutter satt av Rhys Millen i en spesiallaget elbil fra Drive eO i 2016. Han vant også sammenlagt det året. Rekorden for produksjonsbiler i elbilklassen tilhører Tesla Model S som klatret opp på 11,48 minutter i 2016.

Den raskeste opp den 20 kilometer lange løypen er faktisk rallylegenden Sebastien Loeb. I 2013 rattet han en Peugeot 208 T16 Pikes Peak rundt de 156 svingene på utrolige 8,13 minutter.

Lyst til å se hvor rått det var? Ja, tenkte vi det ikke. Bli med Loeb på den villeste videoen du kommer til å se i dag.

Følg bil24.no på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,772FansLik
83FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker