Annonse
Hjem Nyheter Mazda rundet 50 millioner biler i Japan

Mazda rundet 50 millioner biler i Japan

Mazda har passert en stor milepæl i hjemlandet. De har nemlig rundet 50 millioner biler der.

15. mai rullet bil nummer 50 million ut av fabrikken i Hiroshima, og det tok dermed Mazda 86 år og sju måneder å nå det historiske tallet.

De startet med å produsere kjøretøy i 1931, og det hele begynte med en trehjuling som fikk navnet Mazda-go. Mazda ble for øvrig stiftet tilbake i 1920 under navnet Toyo Kogyo, og lagde maskindeler før de bestemte seg for å lage Mazda-go i 1931.

29 år senere avanserte Mazda til personbiler, og kom med en lille R360 Coupé ‒ en 2-dørs modell med fire seter.

Nok en milepæl tok plass i 1982. Da startet de med bilproduksjon i Hofu, og sammen med fabrikken i Hiroshima har de to fabrikkene stått for alle Mazda-bilene produsert i Japan siden den gang.

Saken fortsetter under Annonsen

Det er også i de to fabrikkene all testing og utvikling av ny teknologi skjer, før de rulles videre ut til de internasjonale fabrikkene.

Bilfabrikantens målsetning for den inneværende 12 måneders perioden er å selge 1.660.000 biler, mens det langsiktige målet som strekker seg til 2024 er en produksjon av 2 millioner biler i året.

Alle Mazdaer som selges i Norge i dag er bygget i Japan, med unntak av Mazda2 som produseres i Mexico. 

Mazda har oppdatert flere modeller i år, og har blant annet vist fram nye versjoner av CX-3 og Mazda6, og de har også avduket flere spennende konseptmodeller som Kai Concept og Vision Coupé.

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,769FansLik
83FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker