Hjem / Nyheter / Mazda knuste sin egen salgsrekord
Mazda selger faktisk som aldri før. Her Mazda 6. (Foto: Mazda)
Mazda selger faktisk som aldri før. Her Mazda 6. (Foto: Mazda)

Mazda knuste sin egen salgsrekord

Det har aldri før blitt solgt så mange Mazda som i forrige kvartal. Og milliardene renner inn.

I Norge sliter Mazda noe, og så langt i år har salget gått ned med -12,4 prosent. Merket er til nå i 2018 Norges 14. mest solgte, og totalt er det registrert 2.341 biler fra den japanske produsenten, ifølge tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikk. (OFV).

Annonse

Men det er ett av unntakene.

For globalt sett går Mazda som aldri før. I det forrige kvartalet solgte de unna hele 403.000 biler, noe de aldri tidligere har klart. Rekorden fra i fjor ble knust med hele 7 prosent, noe som også betyr også at pengene strømmer inn.

Inntektene steg til 64 milliarder kroner, driftsresultatet var på 2,4 milliarder kroner, mens bunnlinja viste et overskudd på 1,5 milliarder kroner.

Mazdas salg økte i stort sett alle regioner. I Sørøst-Asia steg det med 24 prosent, Nord-Amerika med 9 prosent og i Europa med 1 prosent. Her steg salget i Spania med 24 prosent og i Storbritannia med 4 prosent, og totalt ble det solgt 59.000 Mazda-modeller i Europa i forrige kvartal.

Den japanske produsenten introduserte to nye biler i forrige kvartal, ny CX-3 og ny Mazda 6. Disse dro selvsagt salget, mens det kommer en ny MX-5 til Europa over sommeren som kan ta salget til nye høyder.

Annonse

Mazda rundet nylig 50 millioner kjøretøy produsert i Japan siden 1931, og samtlige Mazda-modeller som selges i Norge med unntak av Mazda 2 blir produsert i Japan. Mazda 2 blir satt sammen i Mexico.

Produsentens målsetning for det finansielle året 2018/2019 er å selge 1.662.000 biler, mens det mer langsiktige målet fram mot 2024 lyder på 2 millioner biler.

Men skal Mazda nå det målet er de nødt til å se på elbiler. Og det er noe de gjør sammen med giganten Toyota.

I fjor ble det bekreftet at de to har dannet et selskap som skal utvikle elektriske biler, og Mazda har faktisk god erfaring med elbiler allerede. De laget nemlig en elektrisk variant av Mazda 2 allerede tilbake i 2012, men satte sluttstrek etter 100 slike elbiler.

De bilene hadde for øvrig en rekkevidde på rundt 200 kilometer, noe som slett ikke var verst i 2012.

Følg bil24 på Facebook

Sjekk også ut disse:

Abonner på vårt nyhetsbrev

Les også

Kanskje kan du ønske deg en slik til julegave neste år? (Alle foto: Honda)

Her er ATV som måker snøen for deg

Honda utvikler en selvkjørende ATV som blant annet kan rydde snøen for deg. Se video. …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *