Annonse
Hjem Nyheter Maserati fikset ny verdensrekord

Maserati fikset ny verdensrekord

En Maserati Levante trakk et åpenbart gærn snøbrettkjører etter seg i en hastighet på 151 km/t.

Italienerne som er kjent for sine smekre med akk så dyre biler, har også en firehjulsdrevet SUV blant sine modeller. Faktisk en SUV som passer perfekt for norske forhold.

Levante ble presentert under Genève Motor Show i 2016, og ble raskt en favoritt blant de med litt mer penger enn gjennomsnittet. I løpet av det første året var det faktisk 25 000 som kjøpte en slik en, noe som er et svært godt tall tatt i betraktning at det er en Maserati.

I tillegg til en eksklusiv kupé finner vi også en intelligent firehjulsdrevet Q4-system og diverse assistenter som hjelper til med kjøringen, så dette er en moderne bil.

Den kommer med to motoralternativer, en på 350 hestekrefter og en på 430 hestekrefter. Flaggskipet, Levante S, gjør unna 0 til 100 km/t på 5,2 sekunder, og toppfarten er satt til 264 km/t. Ikke verst med tanke på at dette er en SUV, men så er den da også designet med tanke på aerodynamikk.

Saken fortsetter under Annonsen

Så den var denne bilen den britiske snøbrettkjøreren Jamie Barrow skulle henge etter og sette ny verdensrekord når det kommer til toppfart på et snøbrett.

Den gjeldende lød på 99,87 km/t, og ble satt av Barrow selv i 2016. Men briten som fikk en så alvorlig ryggskade i 2013 at han måtte slutte med konkurransekjøring, mente at den kunne slåes.

Så sammen med Maserati og Guinness’ rekordgjeng satte de kurs for en frossen innsjø i St. Moritz. Maserati stilte altså opp med en Levante, og det skulle heller ikke stå på vinterdekkene. Bilen var skodd med Pirelli Scorpion som har 474 pigger per dekk.

Dermed var det bare å kjøre på.

Guinness forlanger at en rekord blir satt fram og tilbake på samme strekning i løpet av en time, og snittet blir gjeldende rekord.

Barrow og Maserati ble klokket inn til 151,57 km/t den ene veien, og 147,72 km/t tilbake. Dermed ble snittet irriterende nok rett under 150 km/t, og den nye rekorden lyder på 149,65 km/t. Det er grusing av den tidligere rekorden.

Barrow, som blant annet har hengt etter fly på snøbrett, var storfornøyd etterpå.

‒ Under de riktige forholdene og med den rette bilen har jeg alltid visst at det var mulig å slå rekorden fra 2016. Maserati Levante taklet de isete forholdene enkelt, og vi kunne raskt komme opp i fart. Adrenalin-kicket er alltid utrolig når man passerer slike hastigheter, og jeg er bare glad jeg holdt nervene under kontroll, holdt snøbrettet i linja og til slutt knuste den gjeldende rekorden, sa Barrow.

Maserati er alltid på jakt etter rekorder ‒ og dermed overskrifter, og prøver for tiden å sette ny seilerekord fra Hong Kong til London kjent som te-ruta. De er ikke langt unna London i skrivende stund, og det skal mye til om de ikke tar rekorden som lyder på 41 dager.

I mellomtiden har de altså satt en rekord på glattisen.

‒ Det var en fantastisk innsats av Jamie. Straks vi snakket med ham, skjønte vi at dette var noe vi måtte være med på. Den nye Maserati Levante er laget for ytelse, så dette var en perfekt mulighet til å vise hva den er god for off-road, sier Jacob Nyborg hos Maserati.

Rekorden ble satt 19. februar, altså midt under OL.

Men det er fortsatt ski som ruler på glattisen.

I fjor satte nemlig Jaguar fartsrekord på ski sammen med en tidligere OL-deltaker, britiske Graham Bell (nei, ikke han med telefonen!). En Jaguar XF Sportbrake med 250 hestekrefter trakk Bell langs en frossen innsjø i Nord-Sverige i vanvittige 189 km/t. Selv vår OL-mester og alpinlegende Aksel Lund Svindal sliter med en slik fart.

Se video av den rekorden i saken i en av lenkene under.

Følg bil24.no på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,717FansLik
81FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker