Annonse
HjemNyheterMange skader og vill etterspørsel

Mange skader og vill etterspørsel

Båtfolket kunne ikke drømt om en bedre sommer enn det som har vært, noe både antall båtskader og etterspørselen av bruktbåter er et klart bevis på.

Sol og gode temperaturer gir også en økning i båttrafikken, noe som ikke bare fører med seg positive ting.

For jo flere båter som er ute på vannet gir også flere potensielt farlige situasjoner, og for noen dessverre også ulykker.

Gjensidige har tatt en opptelling, og har noen nedslående funn.

Det har vært 50 prosent flere grunnstøtinger og kollisjoner med fritidsbåter i sommer sammenlignet med i fjor.

Saken fortsetter under Annonsen

Selskapet har selv mottatt over 1.100 meldinger, og dette tilsier at forsikringsbransjen samlet sett har mottatt rundt 5.000 saker.

‒ Den første tiden med pent vær i vår startet rolig, men så eksploderte det, sier Bjarne Rysstad, kommunikasjonssjef i Gjensidige.

I perioder har det vært så ille at selskapet på enkelte dager har mottatt flere titalls saker der uheldige båteiere har skadet båten sin.

En av de største inkluderer en grunnstøting hvor en cabincruiser hadde fått skader på skrog og motor som ble taksert til hele 800.000 kroner.

‒ Vi hadde forventet flere skader på grunn av det fine været, men en økning tidlig i sesongen på opptil 80 prosent var overraskende. Mer forventet var noe utflating i løpet av sommeren, sier Rysstad.

Overraskende er det derimot ikke at sakene som dominerer inkluderer båter som har gått på skjær eventuelt land eller har kjørt på flytende gjenstander.

Mange av kollisjonsskadene har også oppstått i forbindelse med at båtførerne legger til eller fra kai.

‒ Vi vet at mange kjøper båt med litt for stor motor før nødvendig kompetanse er på plass. Da nytter det ikke med kostbart navigasjonsutstyr om en ikke kan bruke verktøyet, sier kommunikasjonssjefen.

Og legger til:

‒ Senk farten og ta hensyn til omgivelsene. Da blir det sikrere, og ikke minst mye hyggeligere for alle som oppholder seg på sjøen, sier Rysstad.

Skal man legge til grunn interessen på Finn.no har det kanskje vært mange rustne og ferske båtførere ute på sjøen i sommer. Nettstedet rapporterer nemlig om rekordstor båtinteresse så langt i 2018.

Finn har sammenlignet tall fra april, mai, juni og juli i år med samme periode i fjor, og økningen i den perioden er på hele 27 prosent. Totalt besøkte 23,5 millioner båtseksjonen på finn.no.

‒ Vi ser helt klart at den fantastiske sommeren påvirker båtmarkedet på Finn. Antall besøk i vår og sommermånedene er alltid høyt og ganske stabilt. Sommeren 2018 har imidlertid vært enda bedre enn hva sommeren vanligvis er, forteller Magnus Frøshaug Ryhjell, forretningsutvikler på Finn motor.

‒ I konkrete tall snakker vi her om nesten 5 millioner flere besøk i år enn i fjor ‒ hvilket er helt vanvittig! slår han fast.

Vannvittig passer kanskje enda bedre?

Denne store interessen har også resultert i et sterkt økende båtsalg. Finn sier at de har sett en økning på 80 prosent i antall signert digitale kontrakter for båter fra april og ut juli, og Ryhjell tror trenden fortsetter utover august.

‒ Folk er på «kjøpern» når det gjelder båt nå, og det ser ikke ut til å avta enda. Det er spådd mange flere fine dager nå i august, selv om temperaturene har normalisert seg litt de siste dagene, så for de som vil selge båten sin er dette tiden å gjøre det på, sier han.

Også bilseksjonen til Finn har fått kjørt seg i sommer, og økningen er også solid der i perioden april-juli. I fjor ga den perioden et besøk på 98 millioner, mens det i år har vært 103 millioner innom bilannonsene.

‒ Bilmarkedet har gjort et skikkelig hopp i perioden, og har en økning på 5,1 millioner besøk som tilsvarer en vekst på over 5,2 prosent. Dette er formidabelt for Finn bil, som stort sett alltid leverer svært mye trafikk, påpeker Ryhjell.

I likhet med båt har dette resultert i en økning i bruktbilsalget også.

‒ Her har vi opplevd en vekst i signerte kontrakter på cirka 165 prosent sammenlignet med april til juli i fjor.

Vi får bare håpe at ikke altfor mange har tatt seg vann over hodet.

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,180FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse