Annonse
HjemNyheterM5 blir sikkerhetsbil

M5 blir sikkerhetsbil

BMW kommer med en ny generasjon av 5-serien over nyttår, og dette inkluderer også en M5. Og nå er det klart at den blir sikkerhetsbil i MotoGP.

Alle de store motorsport-seriene har noe som kalles sikkerhetsbiler. Dette er biler som skal kontrollere at banen er fri for hindringer før løpene, og ikke minst er det disse som kjører foran feltet når det har oppstått farlige situasjoner.

De finnes naturlig nok også i MotoGP, motorsykkelsportens svar på formel 1.

Der har BMW vært enerådende i 18 år, og det blir nå til 19. For tyskerne har forlenget kontrakten med Dorna Sports for 2018-sesongen.

Men allerede før det, faktisk under sesongavslutningen i spanske Valencia i november viser de fram sin nye sikkerhetsbil, BMW M5.

Saken fortsetter under Annonsen

Den originale M5 er mer enn kapabel til å være sikkerhetsbil. Den sparker unna 0-100 km/t på 3,4 sekunder, og den doble distansen dekkes på 11,1 sekunder. Dette sørger en biturbo V8 på 4,4 liter med 600 hestekrefter og et dreiemoment på 750 Nm for. Dreiemomentet får man helt fra 1.800 omdreininger og opp til 5.600.

Og den nye M5 har for aller første gang fått M xDrive firehjulsdriftssystemet som slår inn ved behov.

Men BMW har flikket videre på modellen, og fått en rekke nye deler som gir bedre ytelse. Dette gjelder ikke minst mer bruk av lette materialer, og et nytt eksosanlegg utviklet for motorsport er også på plass i den nye sikkerhetsbilen.

Utvendig er det også en rekke forandringer, så selv uten den spesielle lakken og varsellampene er det mulig å se at dette ikke er en normal M5.

Sikkerhetsbilen skal da også være inspirert av den nye BMW M8 GTE som skal delta på 24-timersløpet Le Mans neste år.

BMW M5 ble vist for første gang under Frankfurt Motor Show, og skal være leveringsklar litt ut i 2018.

Følg bil24.no på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,180FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse