Annonse
HjemNyheterLyst til å sponse denne el-bilen?

Lyst til å sponse denne el-bilen?

Dette popper stadig opp nye bilprosjekter i kjølevannet av elbil-revolusjonen. De fleste strander like kjapt som de kommer. Men Alcraft er mer lovende.

Noen bakgrunnshistorier er mer spennende enn andre. Og det gjelder ikke minst Alcraft, den nye elektriske sportsbilen fra England.

David Alcraft er en businessmann som har slått seg opp i farmasøytindustrien, og hedret to ganger av dronningen. Som så mange andre er han også interessert i biler, og eier en drøss med klassiskere.

For en del år siden fikk han sitte på med en Stanley dampdrevet bil lik den fra 1906 som satte verdensrekord med 204 km/t, og i 2009 var han med å sponse et rekordforsøk for dampbiler på 238 km/t.

Saken fortsetter under Annonsen

Det gikk da opp for han at elbiler har det samme ville dreiemomentet som dampbiler, og dette var noe han jaggu skulle være med på.

Dermed så Alcraft Motor Company dagens lys.

Og nå har de kommet så langt at det har presentert den.

Det er ikke bare en elektrisk superbil, men også en hverdagsbil, ifølge selskapet.

Designet ligner på «shooting brake» og er en GT-bil, har 2+2 setekonfigurasjon, klarer 482 kilometer (300 miles) og har et bagasjerom på 500 liter.

Den har tre motorer, trekker på alle fire hjulene og de aerodynamiske linjene lyver ikke. Denne sparker unna. De 600 hestene (og altså elkraft helt fra bunnen av) skal sørge for å sende denne 0-100 km/t på 3,5 sekunder, noe også utstrakt bruk av lettmaterialer bidrar til.

Og nå det morsomme. Du kan faktisk være med på det hele via en folkefinansiering (crowdfunding). For en hundrelapp kan du sponse prosjektet, og få skryterettigheter overfor barnebarna om alt går som planlagt.

Om de får inn nok midler er det neste steget en fungerende prototype, før de produserer de 15 første bilene. Og en av de 15 kan bli din om du knaller til med toppsummen på 25.000 pund (over 250.000 kroner) når du først er i gang med sponsingen. Da kommer du nemlig først i køen.

Se på det som første avdrag, bilen vil nemlig koste rundt 1,5 millioner kroner i England.

I skrivende stund har de fått 23 bidrag på til sammen 9.745 pund, så de har en vei å gå. Målet er nemlig 600.000 pund…

Her kan du brenne av en hundrelapp til støtte for Alcraft

Og her kan du følge oss på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse