Annonse
Hjem Elbiler Lynrask Faraday nærmer seg framtiden

Lynrask Faraday nærmer seg framtiden

Faraday Future ble kjent da modellen FF 91 slo Tesla Model S i verdens mest kjente bakkeløp, Pikes Peak. Men deretter har det vært stille rundt elbilen.

Elbilselskapet Faraday Future ble etablert i 2014 i Los Angeles, og fikk en god start. Selskapet vokste raskt til rundt 1.000 ansatte i løpet av et par år, og allerede under den store teknologimessen Consumer Electronics Show (CES) i januar 2016 presenterte de den første konseptmodellen, FF ZERO1.

Dette var en enseters sportsbil som åpenbart ikke kunne bli noe salgsvinner, så på den neste CES-messen kom de med noe helt annet.

Da hadde de med FF 91, bilen som banket Tesla opp Pikes Peak.

Men så begynte stridighetene, og spesielt majoritetsaksjeeierne LeEco, et kinesisk selskap, var misfornøyd. Dermed forsvant to av sjefene ut av Faraday, og inn kom Jia Yueting som også ledet LeEco.

Saken fortsetter under Annonsen

Og nå ser endelig problemene til å være løst. En ny Honkong-investor har lovet friske 10 milliarder kroner, og selskapet planlegger en omorganisering av leverandørene.

Det eneste som nå ser ut til å kunne knuse eventyret er at toppsjefen fortsatt blir beskyldt for å ha en milliardgjeld av de kinesiske myndighetene, og en eskalering rundt dette kan velte hele planen.

Men om alt går som Faraday drømmer om kan de endelig konsentrere seg helt og fullt om å bygge bilene.

Og de ser altså for seg en «Tesla-killer» i FF 91.

Den første produksjonsmodellen er altså en ren elbil med SUV-lignende form som er klar for selvkjøring. Den er utstyrt med tre elmotorer (altså firehjulstrekk) som til sammen yter 1.050 hestekrefter, og skal gjøre unna 0-100 km/t på lynraske 2,39 sekunder. Rekkevidde er satt til +482 kilometer. Batteriet er på 130 kWh.  

Den har teknologi som vi har sett flere andre også satser på, som for eksempel at den kan gjenkjenne deg og dermed laste inn de personlige preferansene før du setter deg inn i bilen.

Faraday har det travelt med å få ferdig bilen, noe vi skjønner når vi ser antall nye modeller som kommer i tiden framover. Planen er faktisk å den ut på markedet allerede mot slutten av året, og de har også en mindre og billigere modell på gang. Den heter FF 81, og det er ventet at den blir presentert under bilmessen i Beijing. «Billig»-modellen er nemlig ment for det kinesiske markedet.

Ingen priser er foreløpige lansert, men nå virker det iallfall som den økonomiske biten har falt på plass.

Og den har allerede klådd en Tesla Model S P90D en gang. Sjekk selv når FF 91 føk opp bakkene i Pikes Peak 20 sekundere raskere enn Tesla her:

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,772FansLik
83FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker