Annonse
Hjem Nyheter Lyden av 30 millioner

Lyden av 30 millioner

Arne Fredlys ekstremt dyre og sjeldne superbil Bugatti Chiron er på plass på Oslo Motor Show. Så hvordan høres en bil til over 30 millioner ut?

De fleste er enige om at årets store trekkplaster på Oslo Motor Show (OMS) er den Monaco-registrerte superbilen til investoren Arne Fredly.

Men det er også mye mer på OMS. Se bildene helt nederst i saken.

Bugatti Chiron er altså superbilen som enten koster 30 millioner kroner, 40 millioner eller 50 millioner, ingen har fått det eksakte tallet bekreftet. Den har 1.500 hestekrefter med et ufattelig dreiemoment på 2.000 Nm mellom 2.000 og 6.000 omdreininger.

De vanvittige kreftene sørger en 8-liters W16(!) med fire(!) turboer for. Turboene slår i tillegg inn i to faser, de to minste under 3.800 omdreininger og de to største over. Den sparker altså fra seg på hele skalaen.

Saken fortsetter under Annonsen

Dette er hva Bugatti tidligere har opplyst om sifrene:

  • 0-100 km/t: Under 2,6 sekunder
  • 0-200 km/t: Under 6,5 sekunder
  • 0-300 km/t: Under 13,7 sekunder

Det tar altså 13 sekunder for å nå 300 km/t, og er helt ellevilt.

Bugatti sier at de skal produsere 500 Chiron, og har allerede solgt 300 av disse. Men det er svært få som er levert ut til kundene. Kanskje i underkant av ti.

En som har fått sin er fotballstjernen Cristiano Ronaldo. En annen er nordmannen og bilentusiasten Arne Fredly. Mens Real Madrid-stjernen neppe ville lånt sin til Oslo Motor Show, gjør Fredly mer enn gjerne akkurat det.

Så du finner altså en meget eksklusiv og helt spinnvill superbil på varemessa i Lillestrøm denne helgen.

Så hvordan høres en slik superbil ut. Sjekk videoen øverst i saken når de skal parkere Chiron inne i messehallen. På med lyden her!

Følg bil24.no på Facebook

Men det er selvsagt veldig mye annet å se på også. Her under følger en smakebit på noen av kjøretøyene som har funnet veien til årets Oslo Motor Show.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,759FansLik
83FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker