Annonse
HjemNyheterLiten, men stor, nyhet ‒ Volkswagen Taigo

Liten, men stor, nyhet ‒ Volkswagen Taigo

Volkswagen gjør nå som konsernkamerat Audi, og viser fram sin aller første SUV-coupé for det europeiske markedet.

Dette er ganske så kult. For mens merker som Mercedes, BMW og Audi alle kan friste med SUV-modeller med det såkalte coupé-designet, er dette utgaver som starter hakket over de aller mest kompakte.

De aller minste SUV-modellene må ofte nøye seg med det tradisjonelle designet, men det er vel ingen grunn til at slike biler også kan være litt sportslig i utseende?

Det har iallfall Volkswagen tenkt, og gjort noe med.

For nå viser de fram en ny modell som både er liten, SUV og litt coupéaktig for det europeiske markedet, en ny modell kalt Volkswagen Taigo som skal utstyres med TFSI-motorer.

Saken fortsetter under Annonsen

Nå er «ny» akkurat i denne sammenheng et relativt begrep, for modellen er nemlig basert på Volkswagen Nivus som kommer ut i Brasil. Nå har den altså fått et nytt navn og byr på litt særegne linjer og selvsagt et helt annet utstyr enn den brasilianske søsteren. Så ja, vi kan kjøpe det at Volkswagen kaller den en ny modell.

Slik ser den ut:

Volkswagen har satt begrepet CUV på denne. Dette står for Crossover Utility Vehicle, og kombinerer en høy sittestilling med et litt mer sportslig design.

Ikke overraskende er Taigo satt sammen på den berømte MQB-plattformen som nye Polo og SUV-modellen T-Cross, og kan skilte med ting som LED hovedlykter, en heldigital cockpit gjennom MIB3-systemet og er også koblet til omverden via eSIM og «App Connect Wireless».

Taigo er omtrent på størrelse med Volkswagen T-Roc når det kommer til lengden, og måler rett i underkant av 4,26 meter. T-Rocen er på sin side 4,23 meter lang, mens den aller mest kompakte SUV-modellen, Volkswagen T-Cross, måler 4,11 meter i lengden.

Her er en videosnutt som fra dagens premiere:

Tyskerne kan også opplyse at Taigo ikke står tilbake for de litt større modellene når det kommer til førerassistenter, og både «Front Assist» som byr på nødbrems og filassistent er standard i modellen.

Det er også mulig å få Taigo med «IQ.Drive Travel Assist», og denne byr på semiautomatisk selvkjøring i hastigheter helt opp i 210 km/t.

Volkswagen sier at den nå er veldig nær produksjon, så vi får tro bilen som har forhjulsdrift ikke er altfor langt unna.

Enn så lenge kan vi iallfall sjekke ut bildene av Volkswagen Taigo, en lite og mer coupépreget SUV.

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,180FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse