Annonse
Hjem Elbiler Legende skal designe kinesiske elbiler

Legende skal designe kinesiske elbiler

Du har muligens ikke hørt om selskapet BAIC, men det er et statlig eid kinesisk motorselskap. Og det har ambisjoner.

BAIC produserer flere millioner biler i året, og har samarbeid med blant annet Mercedes og Hyundai. Selv om de er ukjent her hjemme er det altså ikke noen lettvektere vi snakker om.

Nå satser de som de fleste andre på elbiler. Og de har innledet et samarbeid med EDAG for å designe modellene. EDAG har på sin side hentet inn en legende innen bildesign.

En måned etter dieselgate traff Volkswagen med full styrke i 2015 valgte Walter de Silva å forlate sin post i Volkswagen-gruppen. Han står blant annet bak Alfa Romeo 156 (1997), 166 (1998) og 147 (2000), diverse Seat-modeller, Audi A6 og Q7 (2005), TT (2006) og A5 (2007) og en rekke Volkswagen-modeller samt et par Laborghini-modeller.

Fra 2007 ledet han Volkswagen-gruppen, og tok altså ansvar og gikk av etter dieselgate.

Saken fortsetter under Annonsen

Nå er han tilbake fra pensjonistenes rekker, og den italienske designeren er allerede på plass i Barcelona klar til å ta fatt på jobben med å forme de kommende elbilmodellene til BAIC.

Det kinesiske selskapet har allerede vist fram en elektrisk superbil. Arcfox-7 Concept ble vist fram i Beijing i 2016, og er en 600 hestekrefters kraftplugg med 300 kilometers rekkevidde. 0-100 km/t skal fly av gårde på 2,8 sekunder, mens toppfarten er satt til 260 km/t.

Men BAIC har større ambisjoner enn å lage en sportsbil til noen få. De planlegger å lage bybiler, sedaner og SUV’er i tillegg.

Og med en designerlegende på plass venter vi spent på resultatet. For dette må bare bli bra.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,814FansLik
84FølgereFølg
83FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker