Annonse
Hjem Superbiler Legendariske Pininfarina med egen elektrisk hyperbil

Legendariske Pininfarina med egen elektrisk hyperbil

Pininfarina er kjent for å komme med ombygde biler fra Ferrari og andre italienske merker, men nå kommer de med en helt egen elektrisk hyperbil.

Det italienske designselskapet har bygd om biler siden 1930-årene, men de har aldri laget en bil under eget merke. De fleste drar nok kjensel på Pininfarina i forbindelse med Ferrari, og selskapet har da også samarbeidet med den steilende hesten siden 1950-tallet.

Men nå har de kommet til et skikkelig veiskille, og går fra å bygge om andres biler til å lage sine egne.

Og det er ikke småtterier de presenterer heller, nemlig en elektrisk hyperbil kalt Pininfarina PF0. De starter med andre ord på null, og kaller den like godt framtidens hyperbil.

Nå er det ikke slik at denne bilen er ferdigbygd. Planen er å lansere den i 2020, og da kun i 150 eksemplarer.

Saken fortsetter under Annonsen

De har uansett kommet så langt i utviklingen at de vil vise fram et designkonsept under bilutstillingen kalt Pebble Beach Concours d’Elegance i neste uke. Og det er ikke tilfeldig.

‒ Et stort antall design-ikoner fra Pininfarinas utrolige historie har vunnet priser på Pebble Beach Concours d’Elegance, så jeg gleder med til å vise fram en framtidig Pininfarina-klassiker til potensielle eiere i tett samarbeid med det berømte arrangementet, sier administrerende direktør Michael Perschke hos Automobili Pininfarina.

Og det skal iallfall ikke stå på selvtilliten.

De kaller den like godt den vakreste, helelektriske hyperbilen i verden, og de understreker at innsiden av bilen har vært like viktig som selve designet.

Her et bilde som på en måte viser hvordan den ser ut innvendig:

En hyperbil skal helst snuse på 0-100 km/t på rundt 2 sekunder, og det skal en PF0 klare takket være andre hyperbil-byggere. For denne gang er det de som gar fått hjelp, og både superbilprodusenten Rimac og formel E-laget Mahindra er involvert i utviklingen.

Rimac er et kroatisk selskap som for tiden utvikler Rimac_Two ‒ en spinnvill hyperbil med nærmere 2.000 hestekrefter. Du husker muligens at den tidligere Top Gear-programlederen Richard Hammond totalvraket en elektrisk hyperbil for et par år siden. Det var en Rimac Concept_One.

Den indiske bilprodusenten Mahindra var et av de opprinnelig ti lagene som var med på å opprette den elektriske formel 1-serien formel E i 2014, og de har lang erfaring med å utvikle elektriske sportsbiler. Og det har seg også slik at Automobili Pininfarina faktisk er heleid av Mahindra & Mahindra, så eierne bidrar nok også aktivt i utviklingen av PF0.

Det er ikke mye som er kjent rundt den aller første bilen til det kommende bilmerket ennå, men vi kan nesten ta det for gitt at dette blir en linjelekker bil. Noe også de kunstriske bildene bekrefter.

Det åpenbare er at dette er en elbil. Ikke overraskende bruker Pininfarina mye karbonfiber for å gjøre bilen lettest mulig, og selskapet bekrefter at bilen når 100 km/t på under 2 sekunder. Toppfarten er opplyst til å være over 400 km/t, mens de sier at rekkevidden ligger rundt 500 kilometer.

Det kommer altså til å bli en ellevill bil, og vi tør ikke en gang å tenke på prislappen.

Bilen blir altså vist fram skikkelig neste uke, og i mellomtiden kan vi studere de bildene som er tilgjengelig av det som er PF0.

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,815FansLik
85FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker