Annonse
Hjem Elbiler Leaf med toppscore i historisk krasjtest

Leaf med toppscore i historisk krasjtest

Stakkars Nissan Leaf. Den populære elbilen ble nemlig den første i historien som ble kvernet gjennom nye og tøffere krasjtester hos Euro NCAP. Og besto med glans. Se video.

Om vi lar tankene gå tilbake til den spede starten på det som nå er en elbilboom tenker vi kanskje på norske Think med plastkarosseri. Den så ut som mange av de andre som prøvde seg på elbiler ‒ som en liten boks med fire hjul.

Man kan si mye om elbilene utover 2000-tallet, men at de var kollisjonssikre er ikke en av dem.

Ting har heldigvis forandret seg, og de fleste elbilene som kommer på markedet i dag tilnærmet like sikre som «vanlige» biler.

Det har Norges mestselgende bil for tiden, andre generasjon av Nissan Leaf, allerede bevist. Til og med første generasjonen dokumenterte akkurat det da den ble den aller første elbilen med fem stjerner tilbake i 2011.

Saken fortsetter under Annonsen

Den nye Leaf fikk den noe tvilsomme æren av å bli den aller første bilen som gikk gjennom de nye og tøffere testkravene til Euro NCAP. Mens annerledeslandet Norge opplever en nedgang i alvorlige trafikkulykker er trenden den motsatte i resten av vesten. Dødstallene stiger, og tiltak må iverksettes for å stoppe denne meget uheldige utviklingen.

Euro NCAP gjør sitt ved å introdusere nye tester som blant annet betyr krasjtester i flere bilscenarioer, med gående og til og med syklende. Nå må bilene oppdage og helst nødbremse selv om de oppdager farlige situasjoner som involverer myke trafikanter, og det har altså blitt enda vanskeligere å oppnå toppscoren på fem stjerner.

Leaf var altså førstemann ut, og leverte over hele linjen ‒ selv om scoren kunne vært bedre i enkelte kategorier.

På sikkerhet for voksne i bilen oppnådde den en score på bunnsolide 93 prosent, og for barn i bilen 86 prosent.

Det gikk ikke fullt så bra i den nye kategorien som innbefatter myke trafikanter kalt «skadeutsatte veibrukere», og her fikk Leaf 71 prosent. Den samme scoren fikk de i kategorien til sikkerhetsutstyr, men det holdt altså til fem stjerner.

‒ Euro NCAP-kunngjøringen beviser det vi har visst lenge, nemlig at nye Nissan Leaf holder et meget høyt sikkerhetsnivå og at den er en pioner innen elbil-sjangeren. Dette viser at våre kunder fullt ut kan stole på vår visjon om Nissan Intelligent Mobility. Dette er bare starten på vår vei mot virkelig å endre måten vi kjører bil på og måten vi lever på, sier en åpenbart fornøyd Gareth Dunsmore i Nissan Europe.

Fem stjerner kom ikke som en overraskelse. Euro NCAP er den europeiske versjonen, men det finnes en rekke NCAP-tester. Japan har sin egen kalt JNCAP, og de testet Leaf for et par måneder siden. Og ja, det ble fem stjerner i den testen også.

Euro NCAP-testen knuser bokstavelige bilene for å se om de har noen svakheter. Her kan du se når Leaf går gjennom kvernen på jakt etter de fem ettertraktede stjernene. På slutten viser videoen hvordan Leaf nødbremser både for gående og syklende.

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,818FansLik
85FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker