Annonse
HjemNyheterLanserer superbil med torden og brak

Lanserer superbil med torden og brak

Det er 25 år siden legendariske Lister kom med Storm, og nå blåser det opp til litt av et uvær. For nå kommer Thunder.

Britiske bilprodusenter kan lekre sportsbiler, det har iallfall Aston Martin vist oss ved flere anledninger.

Et merke som ikke er like kjent, men som faktisk er Storbritannias eldste sportsbilprodusent, er 65 år gamle Lister. Og de er fullt på høyde med Aston Martin når det kommer til design. Og det er kanskje ikke så rart. De bygger nemlig bilene sine basert på Jaguar-modeller.

Brian Lister brukte stort sett hele sitt liv til å gjøre om daværende biler til sportsbiler, og den første varianten kom allerede i 1954. Faktisk var han så god til nettopp dette, at selv racinglegenden sir Sterling Moss rattet biler fra Lister tre ganger i løpet av 1950-tallet.

Den mest kjente var Lister Knobbly basert på en Jaguar-modell, og høstet suksess i blant annet Le Mans.

Saken fortsetter under Annonsen

I 1993 prøvde de å lage en gatelovlig bil basert på en Jaguar XJR-9 som ble kalt Lister Storm. Den var et skikkelig monster.

For under panseret hadde fant vi den samme gedigen 7-liters V12 som Le Mans-bilen XJR-9 hadde, og det sier seg selv at dette ble rådyrt. Så de produserte kun fire eksemplarer før de innså at dette ikke gikk.

Diverse racingmodeller av Storm levde dog videre, før Brian Lister solgte selskapet videre til Lawrence Whittaker i 2013. Lister døde for øvrig året etter.

Og Whittaker er en mann med visjoner. Han annonserte raskt at de ville komme med en klassisk modell av Knobbly basert på spesifikasjonene til den suksessfulle bilen fra 1950-årene. Det klarte de, men det er kun laget en håndfull slike.

Nå er det imidlertid klart for en skikkelig «masseproduksjon», og nå med moderne design og nye spesifikasjoner. Nemlig Lister Thunder ‒ basert på Jaguars F-Type.

Når vi sier masseproduksjon er dette litt av en overdrivelse. For den skal kun lages i 99 eksemplarer, og med en pris på 1,4 millioner kroner blir det steinhard kamp om disse.

Oppgaven var ganske så enkel. Kom opp med den raskeste og mest luksuriøse produksjons-Lister noensinne.

Rådgiver under byggingen? Jo, ingen ringere enn sir Sterling Moss.

Og det er ingen tvil om at de har innfridd.

Thunder blir ikke lansert før i neste måned, så Lister lekker ikke altfor informasjon rundt den elegante sportsbilen. Men det er klart at den har en rekke lettvekstmaterialer som karbonfiber, V8-motoren er på 5-liter, den har 666 hestekrefter og 0 til 100 km/t klokkes inn på rett over tre sekunder og 0 til 160 km/t på 6,8 sekunder. Toppfarten er opplyst til «over 320 km/t».

Vi har ikke fått sett så mye innvendig, men setene er i lekker nappa-skinn og kommer i 36 forskjellige farger.

Sjefen selv, Whittaker, er iallfall fornøyd med den.

‒ Som Brabus og AMG med Mercedes og Alpina med BMW håper vi nok en gang å bli synonymt med å tune Jaguar-biler ved gi kundene nye forbedrede, skreddersydde ytelses- og designalternativer til Jaguars anerkjente modellprogram.

‒ Selv om vi ikke er direkte koblet til Jaguar Land Rover, har Lister en tuninghistorikk som går 65 år tilbake, sier Whittaker.

Lyst til å se mer av bilen? Hvem bedre kan vise deg den enn en tidligere formel 1-fører og programleder både for Top Gear og Fifth Gear, Tiff Needell.

Og vi kan garantere at han er begeisret. Se selv:

https://youtu.be/XNghMsdXgng

Følg bil24.no på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,126FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse