Annonse
Hjem Elbiler Kun en ny hydrogenbil i august

Kun en ny hydrogenbil i august

Nissan Leaf holdt seg en billengde foran Volkswagen Golf som Norges mest populære modell i august, mens det kun ble registrert én hydrogenbil.

Foruten mars hvor 2. generasjon av elbilen Nissan Leaf kom for alvor og elbilene hadde hele 37,3 prosent markedsandel, har elbilene ligget mellom 21 og 26 prosent så langt i 2018. Men i forrige måned fikk salget av elbiler enda mer fart, ifølge tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken.

Det ble totalt registrert 4.158 nybiler med nullutslipp i august, og markedsandel gikk opp til 28,6 prosent. Dette er altså den nest høyeste i år, og en økning på 49,4 prosent sammenlignet med august 2017.

For hydrogenbilene er det ikke like moro. Politikerne har tidligere satt store mål for slike biler, og miljøbyråd i Oslo, Lan Marie Nguyen Berg (MDG), har blant annet gått offensivt ut og sagt at det skal bygges flere hydrogenstasjoner. Realiteten er dessverre det motsatte, og Hyop meldte i forrige uke at de legger ned sine fem stasjoner. Dermed er det kun to igjen, en i Sandvika utenfor Oslo og en i Bergen.

Og det er kanskje ikke så rart at Hypo legger ned. Det er kun solgt 29 hydrogenbiler så langt i år, og i august ble det kun registrert en ny slik bil. Og uten fyllstasjoner vil nok salget av hydrogenbiler være tilnærmet null også i tiden framover.

Saken fortsetter under Annonsen

Men elbilene har sine ladestasjoner, og Nissan Leaf holder seg da også på toppen av salgslisten. Det ble registrert 1.241 nye Leaf i august, og totalt så langt i år er det registrert 8.012 slike biler.

Nærmest er ikke overraskende Volkswagen Golf, som noterte seg for et salg på 1.004 i august og totalt 6.351 så langt i år.

BMW i3 var den tredje mest populære i august med 473 og Skoda Octavia fjerde mest populære med 450 biler.

Fortsatt selges det dieselbiler, og mer enn hver femte var en slik en i august. Dieselbilene endte med en markedsandel på 21 prosent, mens bensinbilene noterte seg for 25,4 prosent. Hybridbilene sto for 25 prosent av registreringene.

Volkswagen er fortsatt det mest populære merket med 1.519 biler i august og 11.664 så langt i år. Nærmest er Toyota som under årets åtte første måneder har fått registrert 9.022 biler, mens Nissan er det tredje mest populære merket med 7.940 biler.

August markerte også årets første registrering av Morgan, som også i 2017 fikk registrert en bil. Og den godeste Morgan er i fint selskap, for to andre merker som kun har fått en registrering så langt i år er Ferrari og McLaren.

Vi tipper at det er tre meget lykkelige eiere.

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,792FansLik
84FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker