Annonse
HjemNyheterKrasjlanding for Kia og Opel

Krasjlanding for Kia og Opel

Ni nye modeller har blitt kjørt gjennom sikkerhetstestene til NCAP, og seks av dem fikk full score. Men for Kia og Opel ble det ingen god dag.

De som fikk full uttelling var Ford Fiesta, Jeep Compass, Mazda CX-5, Mercedes-Benz C-Class Cabriolet, Opel Grandland X og Renault Koleos.

‒ Euro NCAP har pushet for bruk av ny og avansert teknologi, og produsentene har respondert bra. Men de må ikke glemme å beskytte passasjerene, og det at vi utviklet en testdukke som skal representere en tiåring i fjor gjør at vi kan avdekke slike svakheter, sier Michiel van Ratingen hos NCAP.

Mens Opels nye Grandland fikk fem stjerner, gikk det ikke like bra som den norske elbilfavoritten, Opel Ampera-e. Den kom ut med fire stjerner, etter at Open har droppet setebeltevarsler for baksetene. Det samme gjorde de på Insignia

Saken fortsetter under Annonsen

‒ Det er veldig skuffende å se at Opel tar bort denne enkle og relativt billige livreddende teknologien. Om passasjerene ikke sikret, vil andre beskyttelsesmetoder være ganske ineffektive. Vi vet at disse varslingene bidrar til bruk av setebeltet, så dette er et steg tilbake for Opel, sier van Ratingen.

Gikk det ille for Opel, er nok skallebanken enda verre hos Kia.

Den nye småbilen Kia Picanto og den litt større Kia Rio endte opp med kun tre stjerner. Begge scoret dårlig på innebygde sikkerhetsassistenter.

Til Kias forsvar skal det sies at bilene som testes er standardutgavene, og Kia vil foreløpig ikke inkludere automatiske sikkerhetsutstyr i disse. Med sikkerhetsutstyrspakken ble det full score på Picanto og fire stjerner på Rio.

En liten bil som klarte fem stjerner uten ekstrautstyr var Ford Fiesta. Fiesta blir dermed den andre i klassen som klarer den bragden, etter at Seat Ibiza oppnådde full pott tidligere i år.

NCAP har testet 31 modeller i år, og av andre merker som har fått tre stjerner i standard utgave er Ford Mustang, Suzuki Swift, Fiat Doblo Fiat 500 og Ford Ka+.

Citroën C3, Nissan Micra og Honda Civic står med fire stjerner.

Renault Koleos, Alfa Romeo Stelvio, Hyundai i30, Opel Insignia, VW Arteon, Mini Countryman, Skoda Kodiaq, BMW 5-serien, Audi Q5, Land Rover Discovery, Toyota C-HR, Volvo V90 og S90 har alle fått fem stjerner tidligere i år.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse