Annonse
Hjem Elbiler Kommer som bensin, hybrid, helelektrisk og hydrogen

Kommer som bensin, hybrid, helelektrisk og hydrogen

Det er mer enn to tiår siden Lexus viste fram RX 300 i Detroit, og nå er de tilbake med noe helt nytt igjen. Nemlig LX-1 Limitless ‒ en grenseløs bil.

Lexus har holdt kortene tett til brystet rundt den nye modellen, men vi avslørte faktisk designet i fjor. For promobildet som kun skulle tease LX-1 Limitless var mulig å blåse opp, og en av skjermene foran viste faktisk bilen fra siden av.

Uansett, nå har den fått sin debut under motormessa i Detroit, og det er en linjevakker bil. Tanken bak designet er å kombinere smeltende metall med japansk sverd, altså elegante kurver og skarpe kanter. Designet heter «molten katana», og betyr enkelt og greit «flytende metall sverd».

‒ Dette er vår visjon for en ny type flaggskip som omfavner crossover-egenskaper uten å gi opp ytelsen og luksusen som leveres av dagens beste sedaner, sier Kevin Hunter, president hos CALTY Design Research.

Bilen har et sporty utseende med et langt panser og en kort stuss, og foruten skarpe linjer foran er den ganske så rund i kantene. Som med mange av de helt nye bilene har også Limitless stor avstand mellom hjulene, slik at det blir ekstra god plass innvendig. Og når vi snakker om hjul, de er enorme ‒ faktisk på hele 22 tommer.

Saken fortsetter under Annonsen

Dette er altså en bil i det øvre siktet ‒ det er tross alt Lexus. Men Limitless er altså mye mer. Faktisk er den alt. Og da overdriver vi heller ikke. Den lever absolutt opp til sitt grenseløse navn.

Slik ser den ut, konseptmodellen Lexus LF-1 Limitless. (Alle foto: Toyota)
Slik ser den ut, konseptmodellen Lexus LF-1 Limitless. (Alle foto: Toyota)

Konseptmodellen kan nemlig utstyres med enten brenselscelle, hybrid, plug-in hybrid, bensin eller til og med helelektrisk. Innen 2025 skal alle Lexus-modellene komme enten som dedikerte elektriske modeller eller ha et elektrisk valg.

Og som vi vet har allerede Toyota, eierne av Lexus, hydrogen- og hybridbiler allerede, og er i gang med å utvikle elbiler også.

LF-1 Limitless er selvfølgelig proppet med teknologi, og har blant annet et såkalt «Sjåfør»-modus som lar bilen ta seg av mye av kjøringen ‒ slik at du slipper alt det maset.

Det er et 4D navigasjonssystem og en kunstig intelligens (AI) som prøver å forutse hva sjåføren og passasjerene ønsker. Den kan foreslå ting som pauser, drivstoffylling eller restauranter. Den kan faktisk booket et hotellrom for deg også.

Limitless er altså en konseptmodelll, og Lexus har ikke sagt noe om de vil gå videre med den. Men det er jo lov å håpe.

Følg bil24.no på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,853FansLik
85FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker