Annonse
Hjem Nyheter Koenigsegg satte nok en rekord

Koenigsegg satte nok en rekord

Folkene bak verdens raskeste bil var ikke fornøyd med «bare» fem verdensrekorder.

Bugatti var med rette svært stolte da en Chiron smadret den tidligere verdensrekorden på 0-400-0 km/t, og ble klokket inn til solide 41,96 sekunder.

Dette skjedde tidlig i fjor høst, men det Volkswagen-merket ikke visste var at noen svensker planla noen enda mer spektakulært.

Bare uker etter luftet Koenigsegg superbilen Agera RS på en nedlagt flystripe i Danmark, og formelig banket Bugatti gul og blå med 37,28 sekunder ‒ altså fire og et halvt sekund bedre.

Men det var bare oppvarming.

Saken fortsetter under Annonsen

Noen måneder senere dukket Koenigsegg opp i Nevada, denne flaten og varme staten i USA som er «laget» for å sette fartsrekorder.

Med på lasset var selvsagt også den faste testføreren, Niklas Lilja.

Sammen sikret de seg fem verdensrekorder før de pakket sammen og reiste tilbake til kalde Sverige. Her er Agera RS sine fem verdensrekorder satt i Nevada:

  • Høyest toppfart: 446,97 km/t
  • 0-400-0 km/t: 33,29 sekunder
  • Høyest snitt flyvende km: 445,54 km/t
  • Høyeste snitt flyvende mile: 444,66 km/t
  • Høyeste toppfart offentlig vei: 457,49 km/t

Nå skulle vi tro at de var fornøyde, men den gang ei.

Koenigseggs siste bil som er levert er også en Agera RS, men heter nå Agera RSN. Den tok de til Storbritannia til noe som kalles VMax200 ‒ en fartsfestival. Den aller raskeste bilen som har deltatt der er en Koenigsegg One:1, hvor Oliver Webb nådde 386 km/t. Den bilen skal dog ha hatt en programvare som sperret toppfarten til den hastigheten.

Uansett var det rekorden å slå.

Denne gang ble VMax200 arrangert på en 2,1 kilometer lang bane i Leicester, og den nye eieren varmet opp med å klokke Agera RSN inn til en toppfart på 376 km/t.

Ikke godt nok, tenkte muligens Koenigsegg. Og kledde opp testfører Niklas Lilja og sendte han ut på banen.

Og «produksjonsbilen» smadret alle de blodtrimmede bilene som fant veien til Leicester i slutten av april, og endte opp med en toppfart på 389 km/t.

Dermed kunne Agera innkassere nok en rekord. Riktignok ikke en du finner i Guinness rekordbok, men en rekord er uansett en rekord.

Denne bilen er åpenbart ustoppelig, mens Koenigsegg åpenbart er umettelig.

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,647FansLik
73FølgereFølg
84FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker