Annonse
Hjem Nyheter Klager du på køen?

Klager du på køen?

Du har kanskje stått en halv time i kø. Eller til og med én? Hva med 50(!) filer med kø? Velkommen til Kina.

Det bor over 1,4 milliarder mennesker i Kina, og når syklene byttes ut med biler oppstår det trafikale problemer. Massive problemer.

I 2010 drev myndighetene med veiarbeid på motorvei 110 mellom Bejing og Tibet som halverte kapasiteten, og dermed oppsto verdens største kø. Den varte i over ti dager, og enkelte bilister beveget seg kun en liten kilometer om dagen på det verste!

Og de enorme køene har fortsatt. Sjekk denne videoen som viser en kø over 50 filer på en motorvei mellom Beijing, Shanghai og Macau. Køen oppsto da ferierende skulle kjøre hjem etter å ha feiret “den gylne uke” i starten av oktober, og det virker til at samtlige hadde den samme geniale ideen om når de skulle starte hjemturen. Køen som er filmet skal være på vei inn til Beijing

Trafikkproblemene i Kina er enorme, og hvor mye ekstra forurensning slike køer som den dronen har filmet gir kan vi bare gjette. Navigasjonsselskapet TomTom publiserte i fjor en undersøkelse som viser at kinesiske bilister i gjennomsnitt står ni dager i kø i året. Tenk på det neste gang du stamper i kø og blir ti minutter forsinket.

Saken fortsetter under Annonsen

Her et innslag om verdens lengste kø:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,814FansLik
84FølgereFølg
83FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker