Annonse
HjemNyheterKjører du en kommende klassiker?

Kjører du en kommende klassiker?

Du har kanskje ikke tenkt tanken, men noen av de bilene som nå er på veiene vil bli klassikere om en del år. Men hvilke? Det er spørsmålet.

Det er som kjent umulig å spå framtiden, selv om Snåsamannen har gjort noen gode forsøk. Men det er mulig å lese trendene og studere historien, og dermed danne seg et bilde. Noe det britiske bruktbilselskapet BCA har gjort.

Så hvilke biler bør du sjekke opp på Finn.no fortere enn svint?

BCA-listen av potensielle framtidige klassikere omhandler biler som kom etter at vi entret 2000-tallet. Og du blir garantert overrasket av disse.

Saken fortsetter under Annonsen

Ha i bakhodet at vi snakker om det engelske markedet her, så alt er nok ikke overførbart til det norske markedet.

Teksten bak bilene er BCAs begrunnelse for hvorfor de tror de blir klassikere.

  • Mini kabriolet (2005-2008). Alltid ettertraktet, og de tidlige modellene holder seg godt i pris. Kabriolet-utgaven vil fortsette å være ettertraktet, mens Clubman og Countryman har blitt en grei nisje i markedet.
  • Jaguar XKR Supercharged (2000-2006). Kom i XK8-utvalget i 2000, denne modellen har 370 hestekrefter og fikk jublende anmeldelser da den kom. En vakker proporsjonert coupé som nå ganske rimilig.
  • Citroën C3 Pluriel (2003-2010). Citroën C3 Pluriel er en moderne supermini med retro følelser. Den er også en kabriolet eller «pick-up» med baksetet lukket – en kombinasjon av brukervennlighet og kjapphet som vil gi den samlerstempel i framtiden.
  • Mazda RX8 (2003-2012). Tidlige modeller er nå veldig rimelige og kvikke nok, med sin roterende motor og selvmordsdører, til å bli en klassiker i årene som kommer.
  • Opel Omega V6 (til 2003). En familisedan, Omega V6 var det foretrukne valget for politiet (i England) til produksjonen stanset i 2003. 3,2 V6 Elite vil alltid være ettertraktet og har veldig høye spesifikasjoner ved siden av en toppfart på 230 km/t.

Vi gjør det enkelt for deg: Her er lenken til bilsøksiden på Finn.no. Så er det bare å søke.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse