Annonse
Hjem Motorsport Kimi fra Ferrari til Sauber

Kimi fra Ferrari til Sauber

Kimi Räikkönen får ikke fornyet tillit i Ferraris formel 1-lag etter årets sesong, og skal kjøre for Sauber i 2019.

Ferrari har bekreftet at de avslutter kontrakten med den finske formel 1-føreren, og at de erstatter han med Charles Leclerc etter sesongen.

«Under disse årene (med Ferrari) har Kimi gitt oss fundamentale bidrag, både som pilot og med sine menneskelige kvaliteter. Rollen hans var avgjørende for lagets vekst, og på samme tid har han vært en flott lagkamerat», melder Ferrari.

Men Räikkönen trengte ikke å lete altfor mye etter en ny arbeidsgiver. Alfa Romeo Sauber F1-laget har allerede annonsert at finnen skal kjøre for dem de neste to sesongene.

‒ Å signere Kimi Räikkönen som en av våre førere er et viktig steg i prosjektet vårt, og bringer oss nærmere målet om å utvikle oss betydelig i nærmeste framtid. Kimis utvilsomme talent og store rutine i formel 1 vil ikke bare bidra til å utvikle bilen, men også gi fart rundt det å utvikle laget. Sammen starter vi 2019 på et sterkt fundament, og vi vil kjempe videre for de resultatene som teller, sier teamsjef Frédéric Vasseur.

Saken fortsetter under Annonsen

Räikkönen har havnet i skyggen av lagkamerat Sebastian Vettel de siste årene, men kan iallfall skryte av en ting. Han er klodens raskeste formel 1-fører noensinne. På Monza-banen kjørte han en runde med en snitthastighet på 263,587 km/t, noe som er det høyeste i historien.

Og «Ismannen» har nok av andre ting som han kan skryte av også.

Esbo-mannen debuterte i formel 1 så langt tilbake som i 2001, og det var faktisk for det samme laget han nå mest sannsynlig avslutter for ‒ Sauber.

Året etter erstattet han den finske F1-legenden Mika Häkkinen i McLaren, og året etter tok han sin første seier da han vant Malaysia Grand Prix. Han endte opp med ni seire for McLaren, og to 2. plasser i VM-sammendraget.

I 2007 tok han endelig steget til Ferrari etter år med rykter, og innfridde umiddelbart med å bli verdensmester det samme året. Også der noterte han seg for ni seire, og i tillegg til å bli verdensmester ble han også nummer tre i 2008.

Etter 2009-sesongen bestemte han seg for å forlate Ferrari, og satset heller på WRC. Det ble ingen suksess, og han returnerte til formel 1 i 2012.

Da kjørte han for Lotus og vant ett løp i 2012 og ett i 2013, før han returnerte til Ferrari i 2014.

Selv om han har gjort ting bra, har seirene uteblitt for Räikkönen, som ironisk nok er inne i sin beste sesong etter å ha returnert i 2014.

Den finske føreren ligger så langt på 3. plass etter 14 av 21 løp, og har notert seg for to 2. plasser og seks 3. plasser så langt.I forrige VM-runde kjørt på Ferraris hjemmebane Monza ledet faktisk 38-åringen til det kun gjensto noen få runder, men da tok dekkene slutt og Lewis Hamilton klarte å passere finnen.

Og det er kun Mercedes-fører Hamilton og lagkamerat Vettel som har vært bedre i år, og Ferrari kjemper også en jevn kamp mot Mercedes i fabrikkmesterskapet.

Sauber, som får motorer fra Ferrari og har et partnerskap med Alfa Romeo, er nummer ni av ti lag i fabrikkmesterskapet, og mister altså Charles Leclerc til Ferrari. Den andre føreren i Sauber er svenske Marcus Ericsson, så det blir litt av et nordisk lag til neste år om han beholder setet i laget.

Formel 1 setter nå kursen for Singapore Grand Prix som kjøres den kommende helg. Hamilton leder VM med sine 256 poeng, mens Vettel står med 226 poeng og Räikkönen med 164.

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,772FansLik
83FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker