Annonse
Hjem Nyheter Kia Soul får bedre rekkevidde

Kia Soul får bedre rekkevidde

Allerede i 2014 lanserte Kia sin første elbil, Soul Electric, og nå får den samme batteripakken som den helt nye el-SUV’en e-Niro.

Den inneværende elektriske utgaven av Soul har et batteri på 30 kWh, noe som gir en rekkevidde en plass rundt 250 kilometer. Det var bra i 2014, men elbilene som blir lansert nå ligger ofte over 400 kilometer.

Det gjør for eksempel den nyeste elbilen til Kia, den populære e-Niro. SUV-modellen har et batteri på 64 kWh, og en rekkevidde som er oppgitt til hele 485 kilometer ‒ nesten dobbelt som langt som Soul ruller.

Men nå har sørkoreanerne vist fram en ny generasjon av Soul Electric, og den har den samme batterispesifikasjoner som e-Niro. Bilen er lansert i USA med amerikanske spesifikasjoner, så det er ikke 100 prosent sikkert at den europeiske modellen får eksakt det samme.

Saken fortsetter under Annonsen

Nye Soul Electric får altså et batteri på 64 kWh og ladesystemet CCS (Combined Charging System) som åpner for raskere lading. Motoren leverer 201 hestekrefter og har et dreiemoment på 395 Nm ‒ altså tilsvarende e-Niro.

Den oppgarderte modellen får også et system som gjenbruker bremseenergien, og det er føreren selv som bestemmer hvor mye bilen skal bremse av seg selv via hendler på rattet. Den er delt inn i fire nivåer (0-3), og dette regenerative systemet bestemmer hvor hardt bilen selv skal bremse.

Den kommer også med et system kalt «Brake and Hold» som gjør at man kan benytte regen-hendlene til å stoppe bilen helt, og et Smart Regen System justerer bremsenivået etter trafikk som avdekkes foran.

Alt dette vil altså gi lenger rekkevidde.

Eksakt hvor langt den nye Soul Electric vil rulle har ikke Kia sagt noe om ennå, og det gjelder også ytelsene. Vi vet at e-Niro skal kunne tilbakelegge 485 kilometer og gjør 0-100 km/t på 7,8 sekunder, men vi kan nok ikke forvente identiske tall for Soul.

En ting som spiller inn der er bilens design, og Soul har som kjent en noe uvanlig og kanskje ikke den aller mest aerodynamiske formen. Men den neste generasjonen har blitt mer moderne, og blant annet skal nye støtfangere både foran og bak sørge for mindre luftmotstand.

Under skallet er det selvsagt også mye ny teknologi, så Soul Electric kommer med mye nytt utstyr inkludert systemet Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) som åpner for en rekke førerassistenter.

Og holder ikke standardutstyret kommer det også en enda mer eksklusiv variant kalt Designer Collection. I denne finner vi i tillegg ting som tofarget lakk, Harman-Kardon lydsystem med 10 høyttalere og ekstern forsterker, trådløs lader for smarttelefon og skinnratt.

Nye Soul skal produseres i Sør-Korea, og blir tilgjengelig allerede første halvdel av neste år. Norsk pris er fortsatt ikke klar, men dagens Soul starter på pene 234.900 kroner og er en av de rimeligere elbilene på markedet.

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

1,638FansLik
54FølgereFølg
76FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker