Hjem / Nyheter / Kia oppgraderer Optima

Kia oppgraderer Optima

Mot slutten av 2018 kommer Kia Optima i en oppgradert versjon med designendringer, nytt utstyr og sikkerhetsteknologi samt nye motorer. Bilen vises for første gang på 2018 Geneva International Motor Show.

“Vi hadde rekordsalg av Optima i 2017, med et volum som gikk fra 9.600 til mer enn 16.800 biler i fjor. Optima har vært en nøkkelmodell i Kias vekst i Europa de siste årene, og bidro også meget godt i fjor med lanseringen av flere nye varianter som stasjonsvogn, GT-modeller og den nye Plug-in Hybriden», sier Michael Cole, Chief Operating Officer i Kia Motors Europa.

Annonse

Optima få nytt design på støtfanger og lysene foran og bak, samt krom-finish på den velkjente «tigernese-grillen».  Innvendig er rattet nytt, samt detaljer i sateng krom samt flere tilvalg i farger og stoff. Det blir stemningslys rundt dashbord og dører som kan stilles inn på seks ulike farger. Det vil også bli to utstyrsversjoner i GT-utgaven, GT og GT-Line blant annet med 18 tommers alu.felger, sideskjørt og luftinntak i grillen. 

Kia vil komme med nye turbomotorer.  Den helt nye 1,6 liters diesel motoren som yter 136hk og er tilpasset Euro 6d TEMP-kravene i henhold til den nye og strengere WLTP-standarden samt en 1,6 liters turbobensinmotor på 180hk med syv trinns DCT-kasse.

Det vil også være tilgjengelig aktive sikkerhetssystemer for å unngå eller redusere skade ved eventuell kollisjon.  Tretthetsvarsling overvåker input fra bil og fører og vil gi et lydsignal og vise tegn i instrumentpanel om fører mister konsentrasjonen.

Oppgradert Optima med diesel og bensinmotorene kommer for salg i Europa i Q3 2018, mens Plug-in Hybriden kommer mot slutten av året.

Annonse

Abonner på vårt nyhetsbrev

Les også

Dette er faktisk en Harley-Davidson. (Alle foto: HD)

Ja, dette er faktisk en Harley!

Se for deg en skjeggete tøffing med skinnvest, halvhjelm og et iltert blikk komme kjørende …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *