Annonse
Hjem Nyheter Kia leder an i årets bil-kåring

Kia leder an i årets bil-kåring

«Lille» Kia parkerte giganter som Volkswagen og BMW og er nominert i seks kategorier i kåringen av årets bil.

«World Car of the Year» kåres av en rekke journalister rundt i verden, nærmere bestemt 84 stykker fra 24 land i Europa, Nord-Amerika og Asia. Prisen henger naturligvis høyt i bilverden.

2017-vinneren var Jaguar F-Pace, mens Mazda MX-5 stakk av med hovedprisen i 2016.

Nå er nominasjonene klare for 2018-kåringen, og det er selvsagt en viss prestisje knyttet til hvor mange nominasjoner hvert enkelt merke får. Skal man komme høyt her må man selvsagt ha en del nye eller oppgraderte modeller å tilby.

For 2018 går den æren til Kia, som klarte kunststykket med å bli nominert i seks kategorier med fire modeller ‒ Picanto, Stonic, Niro og Stinger.

Saken fortsetter under Annonsen

To stykker deler andreplassen med fem nominasjoner, tyske BMW og Volkswagen. Videre følger Kias «storesøster» Hyundai og Nissan med fire, mens Audi står med tre. Ingenting av dette er velig overraskende.

Men de to andre som også fikk tre nominasjoner er litt mer overraskende, og gøy. Nemlig Alfa Romeo og Suzuki. Alfa fikset det med Giulia, Stelvio og Giulia Quadrifoglio, mens Suzuki har fått modellene Swift (to nominasjoner) og Swift Sport nominert.

Til sammen er 33 merker nominert, og storfisken Toyota må nøye seg med en nominasjon (Camry). Trøsten er at Toyota-merket Lexus har fått to nominasjoner.

Om vi ser på nasjoner er det Tyskland som regjerer med 17 nominasjoner, mens Japan står med 14 og Kias Sør-Korea med 12.

Reglene er slik at bilene må være til salgs i første halvdel av 2018 for å bli vurdert.

Følg bil24.no på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,769FansLik
83FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker