Hjem / Nyheter / Kåret til den vakreste
Hvor vakker er denne? (Foto: GNRS)
Hvor vakker er denne? (Foto: GNRS)

Kåret til den vakreste

En utrolig smekker Ford Roadster fra 1931 ble kåret til den vakreste under årets største roadsters-show i USA.

Roadster er en klar favoritt for de som vil restaurere biler, spesielt om de befinner seg i land der snittemperaturen er litt høyere enn her hjemme og kan ha åpne tak.

Annonse

Årets største roadster-show foregår selvsagt i solfylte California, og heter Grand National Roadster Show (GNRS). Det skjedde i helga som var, og tiltrakk seg over 1 000 spesialbygde biler. Det var altså nok å sette øynene på for publikum.

Favoritten pekte seg også raskt ut. En 1931-modell Ford Roadster eid av Dave Martin og bygget av folkene hos Signal Hill. Denne stakk da også av mest den mest prestigetunge av de 400(!) prisene som ble delt ut.

Nemlig prisen for den vakreste toppløse hot rod. Premien var heller ikke verst, nemlig 70 000 kroner.

Bilen kalt Martin Special etter eieren ble hyllet for sitt presise håndverk og blendende estetikk så vel som sitt opphav. Og det skjønner vi godt. For vi har vel knapt nok sett noe vakrere, og vi kan bare beklage at vi ikke har flere enn det ene bildet. Men vi ser gjerne på det nok en gang.

Annonse

I sin tidligere form ble den laget for berømte roadster-løpet Silver State Classicer, men er ytterligere ombygd og er nå inspirert av de game Indy-bilene.

Og ser den perfekt ut fra utsiden, er det ikke så verst det som er under panseret heller. Der finner vi nemlig en motor på 500 hestekrefter.

‒ Dave Martins bil er en utrolig hot rod som begynte som en enkel racerbil, og som nå er tildelt den høyeste ære i «rodding»-verden, sier John Buck hos GNRS.

‒ Denne Ford Roadster har alle de kvaliteter som våre dommere ser etter, som virkelig blåser oss over ende takket være sitt eksepsjonelle håndverk og nyskapende styling.

Det kan vi være saktens enig i. Og ønsker oss en slik en. Pluss temperaturen i California. For denne funker dårlige på norske vinterveier.

Følg bil24.no på Facebook

Abonner på vårt nyhetsbrev

Les også

Dette er faktisk en Harley-Davidson. (Alle foto: HD)

Ja, dette er faktisk en Harley!

Se for deg en skjeggete tøffing med skinnvest, halvhjelm og et iltert blikk komme kjørende …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *