Annonse
Hjem Forbruker Kåret det beste hundeburet

Kåret det beste hundeburet

Hundene er som kjent menneskenes beste venn, så da gjelder det også å frakte de trygt under bilturen.

NAF tenker også på hundens ve og vel, og har testet 18 forskjellige hundebur fra 13 produsenter for å finne de beste.

Og testen avslører store kvalitetsmessige forskjeller på de forskjellige hundeburene.

Testen fordeler seg på seks metallbur, to bur i metallnetting, to plastbur, to tekstilbur og seks seler til sikring av hund i bil. Produktene er kollisjonstestet med frontkollisjon i 50 km/t for å teste sikkerheten for både hund og passasjer, mens selene i tillegg er testet for slitestyrke.

For burene ble det lagt vekt på hvordan de beveget seg i bilen, og om dette kunne skade hundene og passasjerene og om de åpnes seg slik at hundene havnet ut av buret.

Saken fortsetter under Annonsen

Og testen konkluderer med at et robust metallbur som er festet til bilen er den klart sikreste måten å frakte hunden på.

Testens vinner ble Premium-Kennel fra Schmidt, et bur som tålte kollisjonstesten uten at det ble ødelagt og hvor hunden ble i buret.

Testen viste varierende resultater, og hadde klare vinnere og tapere. Den beste var Test Schmidt premium.
Testen viste varierende resultater, og hadde klare vinnere og tapere. Den beste var Test Schmidt premium.

Burene i metallnetting og plast kom derimot ikke noe særlig bra ut av testene. Disse kan i gitte situasjoner rett og slett være farlige for hundene. De kan nemlig splintres og vil kunne skade hunden alvorlig.

I bunnen finner vi selene, noe som åpenbart ikke NAF anbefaler.

– De fire dårligste selene vil vi fraråde å bruke til sikring i bilen. Ved kollisjon eller hard oppbremsing vil en løs hund komme som et prosjektil gjennom luften og være svært farlig for passasjerene, sier kommunikasjonsrådgiver Nils Sødal i NAF.

Til og med de beste selene strekker seg så mye at de kan nå passasjerene.

– Tenk deg at hunden veier 17 kilo. Kolliderer du i 50 km/t, så vil kraften hunden treffer deg med være mangedoblet og tilsvare omkring 1000 kilo. Derfor bør du absolutt sikre hunden. Dette gjelder også for andre løse gjenstander i bilen, sier Sødal.

Tre produkter oppnådde 5 stjerner. Det var testvinner Schmidt Premium-Kennel hundebur, 4pets Pro 2 hundebur og Schmidt Universal hundebur.

Fire bur fikk 2 stjerner, og den dårligste rangerte var Kerbl Journey hundebur som er av et tekstilmateriale.

Testen er gjennomført i regi av den sveitsiske bilorganisasjonen TCS. Det er testet kollisjonssikkerhet, komfort for hunden, brukervennlighet og vedlikehold. Størst vekt er lagt på sikkerhet for passasjerer og hund ved kollisjon.

Les mer om testen og utfyllende om hvert produkt hos NAF.

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,792FansLik
84FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker