Annonse
Hjem Elbiler Kan SsangYong slå Tesla og Ford?

Kan SsangYong slå Tesla og Ford?

Store merker som Tesla, Volkswagen og Ford må kanskje bite i gresset. Sørkoreanske SsangYong har nemlig planer om en elektrisk pickup.

Pickupene er vanligvis store og tunge, og det er ikke den enkleste modellen å gjøre om til elbil. Derfor har vi fortsatt ikke sett noe helelektriske pickup’er så langt.

Men det står ikke på planene.

Elon Musk hos Tesla har blant annet lovet en slik en. I juni gikk han like godt ut på Twitter og spurte om hvordan en elektrisk pickup burde være. Her er meldingen han publiserte:

Saken fortsetter under Annonsen

Som vi ser ut av melding fikk han 33.400 svar, så dette er virkelig noe som fenger folket ‒ iallfall amerikanerne.

Pickup-kongen er uten tvil Ford. De har en F-serie, og den var faktisk verdens nest mest populære modell i fjor med over én million solgte biler ‒ kun slått av Toyota Corolla med sine 1,2 millioner.

Og Ford, som planlegger 16 elbil-modeller innen 2022, har bekreftet at de vurderer en elektrisk variant av F-150, men at en hybrid muligens passer bedre. De har foreløpig ikke kommet med noe konkrete planer, så når dette eventuelt skjer er foreløpig ukjent.

Men både Tesla og Ford kan bli slått på mållinja, for en annen 4×4-ekspert gjør mer enn å vurdere enn el-pickup. De har allerede planlagt en.

SsangYong er Sør-Koreas fjerde største bilprodusent bak Hyundai, Kia og GM Korea, og satser tungt på SUV-modeller og pickup. Og de følger også med i tiden.

Under Genève Motor Show dukket de opp med en elektrisk SUV, eller e-SIV som de kalte den modellen. Det står for Electric Smart Interface Vehicle, og antyder altså at dette er en elbil med selvkjørende egenskaper og som er nettverkstilkoblet.

Konseptmodellen er ment som en slags forløper til kommende elektriske SUV-modeller.

Planen er at SsangYong skal komme med sin første el-SUV i 2020, og denne skal ha en rekkevidde på rundt 400 kilometer.

Under motormessa hadde de også med seg pickup-modellen Musso som skal erstatte den utgående Actyon Sports. Bilen er bygd på samme arkitektur som flaggskipmodellen Rexton, som akkurat er kommet i ny generasjon.

Musso, som betyr neshorn på koreansk, er ifølge SsangYong ikke en ren pickup, men en SUT (Sport Utility Truck). Den er utstyrt med en 2,2-liters dieselmotor med turbo som yter 181 hestekrefter og har et dreiemoment på 400 Nm.

Og de jobber også med en elektrisk pickup-variant, noe Australias regiondirektør i SsangYong Tim Smith bekrefter overfor Motoring.

Den elektriske pickup-modellen skal være på plass innen 2023, men om det blir en helt ny modell eller om den baserer seg på Musso sier ikke Smith noe om.

Tiden får iallfall vise om de slår både Ford og Tesla med verdens første el-pickup.

Eller kan kanskje pickup-produsenter som Volkswagen, Toyota, Mitsubishi, Nissan, Mercedes og Isuzu finte dem alle og være først til målstreken?

SsangYong selges også i Norge, og både den oppgarderte Musso og Rexton blir tilgjengelig på markedet senere i år.

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,647FansLik
73FølgereFølg
84FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker