Jepp, en ny Ducati Lamborghini

Dette er tohjulingens svar på selveste Lamborghini Huracán STO.


Da Lambo kunne vise et nytt monster av Huracán tilbake i 2020 var dette en svær greie, for nå skulle den rasende oksen viske ut grensene mellom gate- og banebiler en gang for alle.

Bilen hadde fortsatt motoren som flere av de andre Huracán-variantene, altså en V10-sak med 640 hestekrefter og 565 Nm som er sterk som en okse. Men det var flere andre ting som gjorde den til et banemonster med skilt.

Italienerne hadde nemlig slanket bilen og gitt den enda mer marktrykk, to særdeles viktige ting for at bilene skal gå raskt mulig rundt en bane.

Og hvor racerbil-inspirert denne utgaven faktisk var navnet en klar indikasjon på ‒ STO står nemlig for Super Trofeo Omologata. Den var altså inspirert av de bilene som deltar i racerbilenserien Lamborghini Super Trofeo, og omologata betyr at den var og selvsagt fortsatt er godkjent for vanlige veier.

Ikke overraskende ble Huracán STO en suksess.

Lamborghini hører hjemme i den store Volkswagen-gruppen med blant andre Porsche, Bentley og Audi, og har faktisk et søsken med to hjul i familien ‒ nemlig Ducati.

I dagens bilindustri deler man som kjent på det meste, spesielt innad i familien, og det inkluderer også et samarbeid mellom de med to og fire hjul.

Lambo og Ducati er begge italienske har kan by på svært sportslige ytelser og innbydende linjer, og i 2020 kunne merket med to hjul by på noe så spesielt som het Ducati Diavel 1260 Lamborghini inspirert av Lamborghini Sián.

Nå følger de opp med en Ducati Streetfighter V4 Lamborghini som altså er inspirert av Huracán STO-utgaven.

Dette sier Lambo selv om den nye spesialutgaven:

«Den mest imponerende Ducati Streetfighter V4 produsert er en motorsykkel som perfekt legemliggjør verdiene av stil, sportslighet og eksklusivitet som deles av Ducati og Lamborghini, de to fortreffelige merkene som har bidratt til å skrive historien til Italias «Motor Valley» og som har fornyet og utvidet samarbeidet med dette prosjektet. Resultatet er en kombinasjon av teknologi, ytelse og skjønnhet for å dypt inspirere entusiaster fra første titt.»

Mer eksakt er dette resultatet:

Basis for den nye spesialutgaven er 2023-utggaven av Ducati Panigale V4 S, og nok en gang har hodene hos Ducati Style Center og Lamborghini Centro Stile slått seg sammen for å lage en Lambo-inspirert utgave.

Streetfighter V4 Lamborghini har blant annet spesiallagde hjul, frontskjermer inspirert av luftkanalene til Huracán STO og det er en masse deler som er laget av det samme karbonfiberet som brukes til supersportsbilene fra Sant’Agata Bolognese.

Fargene som brukes på sykkelen er de samme som brukes til Huracán STO, med en base i «Verde Citrea» (grønn) og kontrasterende deler i «Arancio Dac» (oransje). Modellnavnet og nummeret er vist på en metallplate plassert på tankdekselet og på en aluminiumsinnsats på tenningsnøkkelen.

Og det er også et ganske spesielt antall slike versjoner som skal lages ‒ nemlig 630 eksemplarer.

Her har Ducati og Lamborghini vært ganske så kreative, og brukt året da Lambo ble grunnlagt, 1963, og tatt 63 og ganget det med 10.

Men på toppen av dette kommer det 63 ekstra utgaver som er enda mer eksklusive.

Her får 63 heldige sjeler muligheten til å utstyre sine Ducati Streetfighter V4 Lamborghini med en drakt som matcher deres Huracán STO som står parkert i garasjen, og det vil også være mulig å velge bremsekaliperfarger og setedetaljer i spesialfargene gul, rød, svart og oransje i tillegg til de standard fargene Lambo tilbyr.

Og nei, de har ikke glemt hjelmen, som også kan lakkeres i de samme fargene.

Ikke tro at Ducati Streetfighter V4 Lamborghini er en spesialutgave kun for de som eier en Lambo eller bor i Italia, for det er faktisk allerede klar en norsk pris på dette vidunderet.

Den er satt til sånn cirka 773.000 norske kroner, mens svenskene må regne med rundt 673.000 svenske kronor, melder den svensk-norske importøren.

Så mens vi venter på at lottogevinsten slår inn kan vi bruke tiden på å sjekke ut bildene av MC-versjonen av selveste Lamborghini Huracán STO ‒ den eksklusive Ducati Streetfighter V4 Lamborghini.

Les også:

Bildeserie

Les mer om:

Nyheter Motorsykkel