Annonse
Hjem Nyheter Jaguars elbil i rute

Jaguars elbil i rute

Jaguar har full kontroll på tidslinjen til den kommende I-Pace, produsentens aller første elbil. Sjekk selv!

Det er ikke så lett å skille disse Pace-modellene til Jaguar fra hverandre, så vi tar en runde til på dette.

F-Pace er storesøsteren, og kom i 2015. Dette er en relativt stor SUV, og som konkurrerer mot de litt billigere SUV’ene fra merker som Volvo og BMW. Den starter på rundt 640.000 kroner.

E-Pace er ikke som man skulle tro den elektriske av søstrene, men her har Jaguar rett og slett gått etter alfabetet ‒ og det forvirrer mange. E kommer før F, og er dermed mindre, iallfall i Jaguars logikk. Så slik endte den med det navnet. Dette er den mer kompakte utgaven, og kom tidligere i år. Den starter på rundt 600.000 kroner.

Til slutt har vi I-Pace, som kommer neste år. Og nå snakker vi endelig om den elektriske søsteren. Hvorfor den heter I-Pace vet vi rett og slett ikke, men ettersom E’en var tatt så valgte de kanskje den bokstaven som lignet mest?

Saken fortsetter under Annonsen

Jaguar har ikke bekreftet de endelige dataene rundt I-Pace, men har tidligere sagt at den får en rekkevidde på 500 kilometer (NEDC) fra det 90 kWh litiums-ion-batteriet, skal gjøre 0-100 km/t på rundt fire sekunder, vil generere rundt 400 hestekrefter med et dreiemoment på 700 Nm.

Tidligere har de sagt at det vil ta rundt 90 minutter å lade batteriet opp til 80 prosent med en lader på 50 kW, men sier nå «en kort pause» ‒ hva enn det måtte bety.

Og den passer fint på norske vinterveier, den har nemlig firehjulstrekk.

Ikke minst ser den skikkelig elegant ut, men det hadde vi uansett forventet av en Jaguar.

Jaguar er nå tilbake i Los Angeles, ett år etter at de viste fram konseptmodellen på LA Auto Show. Nå er det imidlertid testing som gjelder.

De er kommet helt i sluttfasen, og Jaguar sier at de nå har gjennomført ikke mindre enn 1,5 million kilometere med testkjøring. De er faktisk kommet så langt at de lot en potensiell kunde være med på en langtur.

Se det hele i videoen helt øverst i saken.

Britene sier at de vil åpne for bestillinger av I-Pace i mars.

Den er altså den første elektriske modellen fra Jaguar. Men fra 2020 blir det andre boller. Da skal nemlig samtlige Jaguar Land Rover-modellene ha elektrisk drivkraft, enten som helelektrisk, hybrid eller plug-in hybrid.

Det kan fort bli bokstaver å holde styr på framover.

Følg bil24.no på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,772FansLik
83FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker