Hjem / Nyheter / Jaguar med milliard-underskudd
Jaguar gikk i minus for første gang på tre år. (Foto: Jaguar)
Jaguar gikk i minus for første gang på tre år. (Foto: Jaguar)

Jaguar med milliard-underskudd

Mens de aller fleste store bilprodusenter opplever gode tider, er situasjonen en annen hos britiske Jaguar.

Jaguar Land Rover har mye å tenke for tiden. Der er Brexit og usikkerheten rundt hva slags konsekvenser en utmelding av EU vil ha, der er dieselen som mange europeiske politikere har gått til kamp mot, og der er Kina hvor forbrukerne har avventet nye tollsatser og dermed utsatt bilkjøpene.

Annonse

Alt dette smitter også over på regnskapet, som for Jaguars del for første gang på tre år viste røde tall i forrige kvartal.

Det totale salget inkludert fellesforetaket i Kina gikk ned med 5,0 prosent til 131.560 biler.

Inntektene forrige kvartal var på 55 milliarder kroner, noe som er 6,7 prosent ned fra samme kvartal i fjor.

Underskuddet før skatt lyder på 2,8 milliarder kroner, mens det samme kvartal i fjor viste et overskudd på 6 milliarder kroner.

Som for de fleste andre er Kina også et viktig marked for Jaguar, som har indiske Tata Motors som eiere. 1. juli trådte nye tollsatser inn, fra 25 prosent til 15 prosent. Dette har ifølge Jaguar gjort sitt til at mange kinesere har satt seg på gjerdet i påvente av billigere biler.

Annonse

‒ Selv med alle disse problemene er vi fortsatt fokusert på å øke salget og kutte kostander, og øke effektiviteten og produksjonen slik at vi kan møte framtiden på en best mulig måte, sier Jaguar Land Rover-sjef Ralf Speth.

Utvikling av nye modeller, slik som elbilen I-Pace, har medført store kostander, og til sammen skal de bruke nærmere 50 milliarder kroner på investeringer i inneværende finansielle år.

‒ Med nye suksessfulle modeller som E-Pace og Range Rover Velar og vår store elektrifiserte satsing er vi sikker på å få en bærekraftig utvikling også i tiden framover, sier Speth.

Mens EU gjør seg venner med EU er situasjonen annerledes i USA, hvor president Donald Trump har erklært handelskrig mot den asiatiske stormakten. Dette får konsekvenser for bilindustrien.

Både Ford, GM og Fiat Chrysler har kuttet årsprognosene, og ser for seg en dårligere utvikling enn det de gjorde i begynnelsen av året.

Følg bil24 på Facebook

Sjekk også ut disse:

Abonner på vårt nyhetsbrev

Les også

Kanskje kan du ønske deg en slik til julegave neste år? (Alle foto: Honda)

Her er ATV som måker snøen for deg

Honda utvikler en selvkjørende ATV som blant annet kan rydde snøen for deg. Se video. …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *