Annonse
Hjem Elbiler Jaguar med ladeavtale som dekker Europa

Jaguar med ladeavtale som dekker Europa

Jaguar gjør det de kan for å være mest mulig forberedt når elbilen I-Pace er her. Nå har de inngått et ladesamarbeid.

Det er spennende tider rundt elbilene, og nye modeller kommer i stadig økende tempo. En som mange venter på er Jaguar I-Pace, som kun er noen måneder unna forhandlerne.

Den britiske produsenten har selvsagt store forhåpninger til elbilen, og gjør hva de kan for å legge til rette for at ting skal gå mest mulig smertefritt. Det gjelder også lading.

De har nå inngått en avtale med Plugsurfing som åpner opp for 70.000 ladepunkter rundt i Europa ‒ også Norge hvor Plugsurfing samarbeider med den finske ladekjempen Fortum.

Dette bakes inn i ladeappen til Jaguar som eierne får tilgang på, og som blant annet viser ladestasjonene på et kart og hvilke som er ledige. Det blir også mulig å velge hurtiglading før man ankommer ladestasjonen, eller lade i vanlig hastighet når man er på plass.

Saken fortsetter under Annonsen

‒ Vårt mål er å forenkle ladeprosessen med tilgjengelighet, brukervennlighet og betaling i samme løsning. Med et voksende antall ladestasjoner tilgjengelig ettersom stadig nye aktører samarbeider med Plugsurfing vil det hjelpe våre kunder, sier Mick Cameron hos Jaguar Land Rover.

Jaguar opplyser at de tilbyr to forskjellige løsninger, et fast månedsbeløp eller betal der og da.

Begge pakkene inneholder et universalt nøkkelkort som fungerer over landegrensene og informasjon om hvordan appen lastes ned.

Fortum inngikk tidligere i år et samarbeid med Plugsurfing, noe som åpner for de rundt 1.800 ladestasjonene som Fortum har rundt i Norge.

Det finske selskapet trakk seg for øvrig fra avtalen som inkluderte dem i utbyggingen av et nytt hurtigladenettverk kalt Mega-E. Den opprinnelige planen var at Fortum skulle stå for utbyggingen av dette i Norge, noe de altså har gått tilbake på.

I tillegg til Mega-E er det to andre store høyhastighets-ladeprosjekter på gang. Ionity som støttes av aktører som BMW, Mercedes, Volkswagen og Ford, og Ultra-E hvor blant annet Audi, BMW og Renault er blant partnerne.

På toppen av dette finnes det flere mindre aktører, samt at Tesla har sitt eget nettverk av ladere med høy ladekapasitet.

Jaguar har allerede levert sine første produksjonsmodeller av I-Pace til taxi-selskapet Waymo, og det amerikanske selskapet utvikler nå teknologi som skal gjøre I-Pace til selvkjørende biler.

Jaguar satser tungt på elektrifiserte biler. Fra 2020 sier de at samtlige modeller fra Jaguar Land Rover skal være elektrifiserte, noe som betyr både elbiler, plug-in hybrider og mildhybrider.

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,420FansLik
70FølgereFølg
83FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker