Hjem / Nyheter / Jaguar-eiere økte prisene
Tata øker prisene på alle sine kjøretøy fra og med januar 2018. (Foto: Tata)
Tata øker prisene på alle sine kjøretøy fra og med januar 2018. (Foto: Tata)

Jaguar-eiere økte prisene

Det er kanskje et signal på at bilene i framtiden faktisk blir dyrere. Tata, eierne av Jaguar Land Rover, har økt prisene på sine biler.

Det første prissjokket vi fikk i Norge var da Opel Ampera-e plutselig ble mye dyrere enn den opprinnelig var. Men det er mange faktorer som kan ha spilt inn i akkurat den saken, så det var muligens tilfeldig.

Annonse

Men indiske Tata har ikke vært involvert i noe oppkjøp, og melder enkelt og greit at årsaken til prishoppet på deres modeller er produksjonskostnader. Prishoppet er langt på nær det samme som Ampera-e fikk, og vi snakker om i underkant av 4.000 kroner (25.000 indiske rupi). Opels elbil økte med minst 45.000 kroner.

Tata er foreløpig det siste merket i det indiske markedet som justerer opp prisene, og blant de som har gjort det tidligere er selveste Toyota.

Alle peker på økende produksjonskostnader.

‒ De skiftende markedsforholdene, stigende innsatskostnader og ulike eksterne økonomiske forhold har tvunget oss til å vurdere prisøkningen, sier Mayank Pareek, president hos bilavdelingen til Tata.

Bilprodusentene er tvunget til å skifte fokus, og må nå legge inn kolossale summer på utvikling ‒ både når det kommer til elbil-teknologi og diverse førerassistenter. Dette er to ting som er helt i startgropen, og som gjør utviklingen av nye biler mye dyrere enn tidligere.

Annonse

Bilprodusentene hevder for eksempel at de taper på dagens elbiler, og det kommer i hovedgrunnen av at batteriene fortsatt er dyre. Tesla er et eksempel, og de rapporterte nylig om et tap på vanvittige 5,5 milliarder kroner i tredje kvartal.

Tata er ikke kjent i Europa, men er en stor aktør som både lager personbiler, busser, lastebiler og kjøretøy til det indiske forsvaret. De eier som sagt Jaguar Land Rover, som de kjøpte fra Ford i 2008. Hjemme i India samarbeider de blant annet med Fiat.

Følg bil24.no på Facebook

Sjekk også ut disse:

Abonner på vårt nyhetsbrev

Les også

En ny lynladestasjon er åpnet i Tyskland, og denne leverer 450 kW. (Foto: BMW)

100 km rekkevidde på under 3 minutter

BMW og Porsche har satt opp den aller første lynlade-stasjonen i prosjektet FastCharge, og her …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *