Annonse
HjemNyheterJaguar-eiere økte prisene

Jaguar-eiere økte prisene

Det er kanskje et signal på at bilene i framtiden faktisk blir dyrere. Tata, eierne av Jaguar Land Rover, har økt prisene på sine biler.

Det første prissjokket vi fikk i Norge var da Opel Ampera-e plutselig ble mye dyrere enn den opprinnelig var. Men det er mange faktorer som kan ha spilt inn i akkurat den saken, så det var muligens tilfeldig.

Men indiske Tata har ikke vært involvert i noe oppkjøp, og melder enkelt og greit at årsaken til prishoppet på deres modeller er produksjonskostnader. Prishoppet er langt på nær det samme som Ampera-e fikk, og vi snakker om i underkant av 4.000 kroner (25.000 indiske rupi). Opels elbil økte med minst 45.000 kroner.

Tata er foreløpig det siste merket i det indiske markedet som justerer opp prisene, og blant de som har gjort det tidligere er selveste Toyota.

Saken fortsetter under Annonsen

Alle peker på økende produksjonskostnader.

‒ De skiftende markedsforholdene, stigende innsatskostnader og ulike eksterne økonomiske forhold har tvunget oss til å vurdere prisøkningen, sier Mayank Pareek, president hos bilavdelingen til Tata.

Bilprodusentene er tvunget til å skifte fokus, og må nå legge inn kolossale summer på utvikling ‒ både når det kommer til elbil-teknologi og diverse førerassistenter. Dette er to ting som er helt i startgropen, og som gjør utviklingen av nye biler mye dyrere enn tidligere.

Bilprodusentene hevder for eksempel at de taper på dagens elbiler, og det kommer i hovedgrunnen av at batteriene fortsatt er dyre. Tesla er et eksempel, og de rapporterte nylig om et tap på vanvittige 5,5 milliarder kroner i tredje kvartal.

Tata er ikke kjent i Europa, men er en stor aktør som både lager personbiler, busser, lastebiler og kjøretøy til det indiske forsvaret. De eier som sagt Jaguar Land Rover, som de kjøpte fra Ford i 2008. Hjemme i India samarbeider de blant annet med Fiat.

Følg bil24.no på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse